Teijon koulu mukana lähivesitutkimuksessa

Etusivu / Ajankohtaiset / Teijon koulu mukana lähivesitutkimuksessa
Teijon koulu mukana lähivesitutkimuksessa

Teijon kansallispuiston keskellä on luontopainotteinen Teijon koulu, joka vastasi Rauman Koulujemme lähivedet -haasteeseen.

– Osallistuminen tähän lähivesien tutkimiseen sopii koulun toimintaan mainiosti, iloitsee rehtori Mikko Linna.

– Koulu ei voi kovin merkittävästi vaikuttaa yhteiskunnan tämän hetkisiin päästöihin, mutta tulevaisuuteen kyllä. Asian tekeminen julkiseksi vaikuttaa osaltaan jo nykyisiinkin asioihin, jatkaa Mikko.

Oppilaat aloittavat lähivesien tutkimisen keväällä jäiden lähdettyä.

– Tavoitteenamme on tehdä toiminnasta jatkuvaa, lupaa Mikko Linna.

Rauman haasteeseen ovat tähän mennessä vastanneet Teijon koulun lisäksi Kaarisillan koulu Porista, Eurajoen yhteiskoulu sekä Turun Lyseon koulu.

Koulujemme lähivedet –tilaisuus 8.3.2017 Liedossa

Raumalla alkunsa saaneen Koulujemme lähivedet –toiminnan laajentamiseksi on koottu verkosto, joka pyrkii tukemaan toimintaa kouluissa. Mukaan on lähtenyt tähän mennessä Rauman lisäksi Valonia, Paimionjokiyhdistys, Aurajokisäätiö, Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Suomen ympäristökeskus.

Aiheesta järjestetään tilaisuus kiinnostuneille kunnille ja kouluille maaliskuussa 8.3.2017 klo 14 – 17 Tarvasjoen koulussa Liedossa. Lisäksi valmisteilla on esitemateriaalia ja oma sivu Ympäristö Nyt -palveluun.

Kukin koulu räätälöi oman mallin

Rauman haasteeseen vastanneille kouluille on luvassa ELY-keskuksen lahjoittamana Suomen ympäristökeskuksen kokoama Vesitesti-tutkimuslaukku (arvo 70 €), jossa on koululaisille tutkimusvälineitä ja –ohjeita lähivesien tutkintaan.

Jokainen koulu räätälöi oman toimintamallinsa aiheesta. Ideana on, että samaa lähivesiteemaa käsitellään laajasti eri näkökulmista eri oppiaineissa. Käsitöissä voidaan rakentaa tutkimusvälineitä, äidinkielessä työstää vesiuutisia ja historiassa tutkia paikallista vesihistoriaa. Mahdollisuudet ovat moninaiset.

Lue lisää
>> Rauman haaste
>> Teijon koulun haastevastaus
>> Haasteareena

VS_Ely_koulu_lv_bann_300x120px

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *