Tarjouskilpailu liikenteen infrastruktuurituesta 2019

Etusivu / Ilmasto / Tarjouskilpailu liikenteen infrastruktuurituesta 2019
Tarjouskilpailu liikenteen infrastruktuurituesta 2019

Energiavirasto järjestää syyskuussa 2019 sähkö- ja kaasuajoneuvojen lataus- ja tankkausverkoston laajenemista edistävän tukikilpailutuksen. Tarjousten jättöaika on 1.9.2019 – 30.9.2019.

Tarjouskilpailussa kilpaillaan neljässä ryhmässä:

  1. kaasutankkausasemat
  2. paikallisen joukkoliikenteen latausjärjestelmät
  3. ajoneuvojen suuritehoiset latausjärjestelmät
  4. ajoneuvojen peruslatausjärjestelmät

Tukea on tarjolla yhteensä 3 miljoonaa euroa vuodella 2019. Tukea myönnetään osaan hankkeen investointikustannuksista.

Saadut tarjoukset pisteytetään ja kullekin hankkeelle lasketaan vertailuluku. Omissa ryhmissään pienimmän vertailuluvun saavat hankkeet menestyvät tarjouskilpailussa parhaiten.

Kevään 2019 aikana Energiavirasto päivittää ohjeita tarjouskilpailuun osallistumisesta. Päivitettyjä ohjeita on mahdollista kommentoida ja kommentit huomioidaan lopullisissa ohjeissa. Ohjeiden päivityksestä ja mahdollisuudesta kommentoida niitä tiedotetaan myöhemmin erikseen.

  • Infotilaisuus tulevasta kilpailutuskierroksesta järjestetään Helsingissä 13.6.2019. Infotilaisuuden ohjelmasta ja mahdollisuudesta osallistua tilaisuuteen tiedotetaan myöhemmin.
  • Energiaviraston sivulta: https://www.energiavirasto.fi/liikenteen-infratuki löytyy ajantasainen tieto tarjouskilpailusta. Edellinen tarjouskilpailu järjestettiin lokakuussa 2018, sen tulokset löytyvät myös linkistä.