Suomen luonnon päivä 27.8.2022

Etusivu / Kehityspolut / Luonto / Suomen luonnon päivä 27.8.2022
Suomen luonnon päivä 27.8.2022

Metsähallitus 21.6.2022: Yleisötapahtumia, retkiä, mustikkapiirakkaa, liputusta – Suomen luonnon päivää elokuun lopussa juhlitaan monin tavoin jo kymmenettä kertaa

mustikoitaSuomi on ensimmäinen maa maailmassa, joka liputtaa luonnolleen. Tänä vuonna luontoa juhlitaan jälleen lukuisissa eri tapahtumissa ympäri Suomen. 

Elokuun viimeinen viikko pursuaa luontoretkiä ja -tapahtumia

Suomen luonnon päivä on vakiintunut monessa organisaatiossa osaksi vuoden tapahtumakalenteria. Silloin järjestetään retkiä lähiluontoon, halataan puita, järjestetään luontokuntosaleja, joogataan metsässä, järjestetään luontotalkoita tai vain nautitaan luonnosta.

Suomen Latu haastaa kaikki suomalaiset nukkumaan yönsä ulkona. Moni koulu ja päiväkoti juhlistaa luontoa osana opetustoimintaa koko viikon ajan. Suomen luonnon päivän juhlinta onkin viime vuosina alkanut levittäytyä elokuun koko viimeiselle viikolle.

Suomen luonnon juhlapäivää voi viettää myös yksinkertaisen kauniisti lähtemällä lähiluontoon nauttimaan hyvästä seurasta, eväistä ja tunnelmasta. Omannäköiset luontohetket perhe- tai ystäväpiirissä ovat olleet alusta asti monelle suomalaisille se tärkein tapa juhlistaa luonnon päivää.

Tänä vuonna hurrataan ahvenille ja saukoille, mustarastaille ja valkolehdokeille – sekä Sinun lempilajillesi

Tämän vuoden Suomen luonnon päivänä erityisenä juhlanaiheena ovat meille suomalaisille tärkeät eliölajit. Eri-ikäisiltä suomalaisilta kerätään tarinoita tekstien ja videotervehdysten muodossa heille rakkaista lajeista, joita he haluavat Suomen luonnon päivänä juhlistaa.

Tarinoiden keruu alkaa elokuun alussa Yleisradion sivuilla. Koululaisia ja päiväkotilapsia kannustetaan pohtimaan omia lempilajejaan Suomen luonnon päivää edeltävällä viikolla.

5 faktaa Suomen luonnon päivästä: 

  • Tavoitteena on luonnon arvostuksen lisääminen ja suomalaisten luontosuhteen vahvistaminen kaupungistuvassa yhteiskunnassamme.
  • Mustikkapiirakka on päivän virallinen leivos.
  • Avoin kaikille, jotka haluavat juhlistaa Suomen luontoa, epäpoliittinen, epäkaupallinen.
  • Suomen luonnon päivää juhlittiin ensi kerran elokuussa 2013. Suomi on maailman ensimmäinen maa, jolla on liputuspäivä luonnon kunniaksi (v. 2017 alkaen). Vuodesta 2023 alkaen päivästä tulee vakiintunut liputuspäivä suomalaiseen almanakkaan. Päivän suosion jatkuva kasvu ja nopea vakiintuminen suomalaisten merkkipäivien aateliin ovat osoitus siitä, että luonto on suomalaisille tärkeä, juhlan ja liputtamisen arvoinen.
  • Päivää koordinoivassa ohjausryhmässä toimivat Metsähallituksen Luontopalvelut, Sitra, Suomen Latu, Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto, Suomen Partiolaiset, Suomen Sydänliitto, Suomen ympäristökeskus ja Yle Luonto.

Lue lisää Suomen luonnon päivän verkkosivuilta (suomenluonnonpaiva.fi)

Suomen luonnon päivän tiedote (ePressi.com)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *