#suojelentätä-kuvakisa käynnissä kesän ajan

Etusivu / Ajankohtaiset / #suojelentätä-kuvakisa käynnissä kesän ajan
#suojelentätä-kuvakisa käynnissä kesän ajan

Kuvakisalla pyritään saamaan ihmiset huomaamaan myös arkipäiväiset kulttuuriympäristöt

Ympäristöministeriö on käynnistänyt kesän ajan kestävän #suojelentätä-kampanjan, jolla kannustetaan jokaista tarkkailemaan arkista ja läheltä löytyvää kulttuuriympäristöä uusin silmin. Arvokkaita kulttuuriympäristöjä löytyy usein aivan nurkan takaa – jo omasta kotikorttelista tai läheiseltä kylänraitilta.

Kulttuuriympäristöllä tarkoitetaan kaikkea ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta syntynyttä ympäristöä. Kulttuuriympäristöksi käsitetään usein vain turistinähtävyydet ja historialliset rakennukset, mutta myös arkiset ympäristöt, esimerkiksi skeittipuistot, viheralueet, modernit rakennukset, perinteikkäät maalaismaisemat latoineen ja maatiloineen tai vilkas kaupunkimaisema ovat yhtä lailla kulttuuriympäristöjä. Tärkeää ja aina jollekin merkityksellistä kulttuuriympäristöä löytyy yhtä lailla Helsingin kantakaupungista kuin Inarin tuntureilta.

Kampanjaan liittyen järjestetään kuvakilpailu Instagramissa. Kisaan osallistuminen on helppoa, eikä velvoita kohteen viralliseen suojelemiseen. Ota kuva sinulle tärkeästä kohteesta ja postaa se Instagram-tilillesi. Kilpailuaika on 1.6.–8.8.2018 ja kuvan tulee olla otettu Suomessa. Kilpailun tarkemmat säännöt löytyvät täältä.

Näin osallistut kisaan:

suojelentätä

#suojelentätä -kampanja on osa kulttuuriperinnön eurooppalaista teemavuotta.

Lisää aiheesta

> Kulttuuriymparistomme.fi

> #suojelentätä -kampanjan Facebook-sivu