Pyhäjärvi-instituutti kertoo tiedotteessaan 7.4.2021 käynnistävänsä Green future of Satakunta -hankkeen yhteistyössä elintarvikeyritysten kanssa.
Satakuntalaiset tuottajat ja yritykset ovat suomalaisen ruokaketjun kehittämisen kärjessä. Alan edelläkävijyys vaatii nopeaa reagointia markkinoiden muutoksiin ja jatkuvaa kehittämistyötä, jossa haetaan uusia, tutkimustietoon pohjautuvia ilmastokestäviä käytännön ratkaisuja. Green future of Satakunta -hanke kokoaa yhteen sekä isoja, että pienempiä toimijoita kehittämään uusia toimintatapoja kukkakaalin, palkokasvien, salaatin ja yrttien tuotantoketjuihin.
”Ruokaketjun kehittymisellä on aina yllättävän suuria heijastusvaikutuksia aluetalouteen”, muistuttaa Pyhäjärvi-instituutin kehittämispäällikkö Marko Jori. Parhaimmillaan hankkeen tulokset johtavat mm. viljelykiertojen monipuolistumiseen, peltomaiden kasvukunnon parantumiseen, viljelijöiden ansaintamahdollisuuksien lisääntymiseen ja jopa kokonaan uusien tuotteiden ja työpaikkojen syntymiseen.