Satakunnan ilmasto- ja energiastrategian päivitystyö aloitettu

Etusivu / Ilmasto / Satakunnan ilmasto- ja energiastrategian päivitystyö aloitettu
Satakunnan ilmasto- ja energiastrategian päivitystyö aloitettu

Satakunta on yksi Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia (Canemure) -hankkeeseen osallistuvista maakunnista. Canemure-hankkeen toiminta keskittyy seitsemälle alueelle: Etelä-Karjalaan, Pirkanmaalle, Pohjois-Pohjanmaalle, Päijät-Hämeeseen, Satakuntaan, Uudellemaalle ja Varsinais-Suomeen.

Satakunnassa pääpaino hankkeen alkuvaiheen toteutuksessa on luoda Satakunnan ilmasto- ja energiastrategian päivitysehdotus. Työssä pyritään aktivoimaan alueellisia ryhmiä mahdollisimman laajalti, jotta näkemyksestä tulisi Satakunnan kattava. Työtä toteuttaa Satakunnan ammattikorkeakoulu tiiviissä yhteistyössä Satakuntaliiton kanssa. Tavoitteena on luoda päivitysehdotus vuoden 2020 kuluessa.

Työpajatyöskentelyn tavoitteena on löytää toimenpiteitä, joilla Satakunnasta tulee:

  • Kestävien energiaratkaisujen Satakunta
  • Hiilineutraali Satakunta
  • Ilmastoviisas Satakunta

Työpajatyöskentely on aloitettu teemalla ”Ilmastohämmennyksestä ilmastotietoisuuteen”. Koulutuksen ja tiedonsiirron muoto kohderyhmäkohtaisesti korostui kaikissa työpajan ryhmissä. Jatkossa työpajojen teemat liittyvät mm. liikenteeseen, kuntien Hinku-tavoitteisiin, alueiden käyttöön sekä hiilinielujen ja päästöjen tasapainoon.

Lisätietoja:

Aluekoordinaattori
Meri Olenius
etunimi.sukunimi@samk.fi