Satakunnan ilmasto- ja energiastrategia 2030 kommentoitavana 31.1.2021 asti

Etusivu / Ilmasto / Satakunnan ilmasto- ja energiastrategia 2030 kommentoitavana 31.1.2021 asti
Satakunnan ilmasto- ja energiastrategia 2030 kommentoitavana 31.1.2021 asti

Satakunnan ammattikorkeakoulu kokoaa Satakuntaliiton ja alueellisten sidosryhmien kanssa Satakunnan ilmasto- ja energiastrategian 2030. Strategiassa kuvataan Satakunnan tärkeimmät ilmastoa ja energiaa koskevat tavoitteet ja painopisteet tavoitteiden toteuttamiseksi.

tuulimylly
Tero Sivula, Rodeo

Strategiset tavoitteet painottuvat ilmastonmuutoksen hillintään. Esille on myös nostettu ilmastonmuutokseen sopeutumiseen liittyviä tavoitteita. Strategialla pyritään vastaamaan ajankohtaisiin kansallisiin ja kansainvälisiin muutoksiin.

─ On ollut hienoa päästä rakentamaan maakunnallisesti näin merkittävää asiakirjaa. Tavoitteena on kuvata koko maakunnan tahtotila ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja sopeutumisen kannalta, kertoo Canemure-hankkeen aluekoordinaattori Meri Olenius.

Satakunnan ilmasto- ja energiastrategian visio on: ”Satakunta on vuonna 2030 ilmastoystävällinen, kestävien energiaratkaisuiden maakunta”. Visiota tavoitellaan kolmen eri strategisen teeman kautta.

Ensimmäinen teema on Kestävien energiaratkaisujen Satakunta. Teeman tavoitteena on Satakunnan energiantuotannon ja -kulutuksen kestävyys ja päästöttömyys. Sitä toteutetaan tavoittelemalla energiaviisasta maankäyttöä ja rakentamista, vähentämällä energian kulutuksesta ja tuotannosta aiheutuvia päästöjä sekä kehittämällä monipuolista energia- ja ympäristöalan osaamista ja koulutusta.

Toinen strateginen teema on Hiilineutraali Satakunta. Teeman tavoitteena on Satakunnan maakunnan HINKU-maakunnan asema sekä HINKU-maakunnan tavoitteiden saavuttaminen.  Tavoitetta toteutetaan vähentämällä päästöjä ja vahvistamalla hiilinieluja.

Kolmas teema on Ilmastoviisas Satakunta. Teeman tavoitteena on ilmaston kannalta viisaat arjen toistuvat rutiinit, jotka näkyvät työssä ja työtavoissa, kulutuksessa ja sosiaalisissa tilanteissa. Teemaa toteutetaan siirtymällä ilmastohämmennyksestä ilmastotietoisuuteen, edistämällä kiertotaloutta, varautumalla ja sopeutumalla ilmastonmuutoksen vaikutuksiin sekä tukemalla luonnon monimuotoisuutta.

Strategian kommentointi on auki 31.1.2021 asti. Voit esittää kommenttisi Satakunnan ammattikorkeakoulun sivuilta löytyvällä E-lomakkeella.

Satakunnan ilmasto- ja energiastrategia 2030, luonnos (pdf)

SAMK kokoaa Satakunnan ilmasto- ja energiastrategian 2030 (samk.fi)

Strategian laadintaa on toteutettu Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia (CANEMURE) -Life IP-hankkeessa.

CANEMURE-hanke logo     LIFE logo

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *