Apetit Ruoka Oy alkaa valmistaa Säkylässä Pyhäjärven kalasta järvikalapihvejä. Todellista lähiruokaa edustavan kalapihvi edesauttaa myös järven suojelutyötä, sillä poistokalastus on ratkaisevassa asemassa Pyhäjärven rehevöitymisen ehkäisyssä.
Uutta ja aluksi vain suurtalouskeittiöille markkinoitavaa tuotetta on kehitetty yhteistyössä Apetitin, Pyhäjärvi-instituutin sekä Kolvaan Kalaa luotsaavan säkyläläisen yrittäjän Jouni Aaltosen kanssa.
Järvikalapihvi saa aineksensa Pyhäjärven särjestä ja ahvenesta, ja uuden tuotteen kehittely on vaatinut jo pitkän prosessin. Esimerkiksi raaka-aineen riittävyys on taattava, kun tuotetta aletaan valmistaa teollisessa mittakaavassa. Markkinoille järvikalapihvi lähtee vuoden vaihteessa.