Sää ja mää – sään merkityksiä ennen ja nyt -ympäristöhankkeen näyttely esillä Aboa Vetus & Ars Novassa

Etusivu / Ajankohtaiset / Sää ja mää – sään merkityksiä ennen ja nyt -ympäristöhankkeen näyttely esillä Aboa Vetus & Ars Novassa

Näyttely on avoinna syyskuun ensimmäiseen päivään asti.

Varsinaissuomalaiset yläkoululaiset ovat pohtineet tänä keväänä sään ja ihmisen vuorovaikutusta sekä ilmaston muuttumista. Monialainen oppimiskokonaisuus on Aboa Vetus & Ars Nova -museon ja kestävän kehityksen asiantuntijaorganisaatio Valonian toteuttama.

Oppilaat ovat tarkastelleet säätä ympäristökasvatuksen, arkeologian ja historian näkökulmasta sekä omien kokemustensa kautta. Hankkeeseen osallistuneet koulut saivat kevään aikana vieraakseen Valonian ympäristökouluttajan, tekivät itsenäisiä tehtäviä ja osallistuivat museotyöpajaan. Sää ja mää -näyttelyssä voi tutustua oppilaiden tekemiin säähavaintoihin ja -valokuviin, sekä pohdintoihin siitä, millaista osaa sää heidän elämässään näyttelee. Hankkeen tavoitteena on lisätä yläkouluikäisten ymmärrystä ilmaston vaikutuksista ympäristöön ja toisaalta ihmisen vaikutuksesta ilmastoon.

Työpajoissa syntynyttä materiaalia käytetään myös kahdessa Åbo Akademin tutkimushankkeessa, joiden tavoitteena on tuoda yhteen tieteellistä ja kokemuksellista tietoa ilmaston muuttumisesta ja siihen sopeutumisesta.

Lue koko Aboa Vetus & Ars Novan uutinen näyttelystä: Sää ja mää – sään merkityksiä ennen ja nyt -ympäristöhankkeen näyttely

Teksti Sää ja mää -näyttelyssä
Kuva: Jari Nieminen/Aboa Vetus & Ars Nova