Puun käytön mahdollisuudet – Lounais-Suomen alueellinen puurakentamisen webinaari 15.6.

Etusivu / Ilmasto / Puun käytön mahdollisuudet – Lounais-Suomen alueellinen puurakentamisen webinaari 15.6.
Puun käytön mahdollisuudet – Lounais-Suomen alueellinen puurakentamisen webinaari 15.6.

Puuta on käytetty perinteisesti rakentamisessa ja nyt elämme puun käytön uutta, vahvaa tulemista. Puulla on monia hyviä ominaisuuksia, kuten keveys ja mittatarkkuus, ja puun käyttö rakentamisessa tuottaa myös pitkäaikaisen hiilivaraston. Puurakentaminen on Suomessa kasvussa ja suurimmat kasvuodotukset puun käytön lisäämisessä ovat mm. julkisessa rakentamisessa ja kerrostalorakentamisessa. Lounais-Suomessa puurakentamisen kasvu ei kuitenkaan ole näkynyt vielä laajasti: Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa puurakentamisen toteutuksessa olevat tai valmistuneet julkiset ja kerrostalokohteet ovat harvassa.

Tilaisuuden tavoitteena on tuoda osallistujille lisätietoa puunkäytöstä erilaisissa kohteissa. Lisäksi pureudutaan purkamisen ja korjaamisen elinkaarivaikutuksiin sekä kuullaan miten strategialla voidaan tukea puun käyttöä julkisessa rakentamisessa. Ota toteutuneista hankkeista parhaat vinkit talteen hyödynnettäväksi oman kuntasi tai kaupunkisi hankkeissa! Tilaisuus on suunnattu Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueiden kuntatoimijoille, tilaajille, toimittajille ja urakoitsijoille sekä muille aiheesta kiinnostuneille.

Aika: 15.6.2022 klo 12.00 – 15.30 (Teams)

Ilmoittaudu viimeistään 13.6.2022

Tilaisuus järjestetään osana Motivan julkisen puurakentamisen neuvontapalvelua, jota rahoittaa ympäristöministeriö. Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Metsäkeskuksen Lounais-Suomi rakentuu puusta- hankkeen, Valonian ja Varsinais-Suomen liiton alueella toteuttaman Circwaste-hankkeen sekä Keino-osaamiskeskuksen kanssa.

Lue lisää Valonian verkkosivuilta (valonia.fi)

Puutaloalue

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *