Porissa talkoillaan – muutkin mukaan!

Etusivu / Ajankohtaiset / Porissa talkoillaan – muutkin mukaan!
Porissa talkoillaan – muutkin mukaan!
Kuva: Meri Mäkinen/Kallo Works
Kuva: Meri Mäkinen/Kallo Works

Porin kaupungin ympäristövirasto haastaa kunnat ja muut tahot mukaan keväisiin siivoustalkoisiin. Erityisesti Pori haluaa haastaa Rauman, Uudenkaupungin, Kankaanpään ja Säkylän.

Omiin siivoustalkoisiinsa Pori on kutsunut mukaan kaupungin koulut, päiväkodit, kerhot, kylä- ja asukasyhdistykset, urheiluseurat, harrastusryhmät, työporukat, naapurustot ja muut yhteisöt sekä kaikki kuntalaiset.

– Talkoissa siivotaan yleisiä alueita, kuten koulujen ja kylätalojen yms. pihamaita, tienvarsia, metsiä, pururatoja sekä puistoja ja leikkikenttiä, kertoo jäteneuvoja Merika Lanne Porin ympäristövirastosta.

Äitienpäivänä iloitaan siististä luonnosta!

Talkoot sopivat mainiosti koulujen ympäristökasvatukseen, urheiluseurojen alkuverryttelyksi tai työyhteisöjen tyky-toimintaan. Yhteinen tekeminen puhtaamman ympäristön hyväksi lisää talkoohenkeä, vastuunkantoa sekä yhteisöllisyyttä. Lisäksi on luvassa hyötyliikuntaa raittiissa ulkoilmassa.

Porissa siivoustalkoot järjestetään 2.-6.5.2016 välisenä aikana. Kaupunki tarjoaa talkoisiin osallistuville talkoovälineet (roskapussit, jätesäkit, hanskat) ja huolehtii yleisiltä alueilta kerättyjen roskien poiskuljettamisesta.

– Järjestämme talkoot yhteistyössä eri hallintokuntien välillä. Mukana ovat ympäristövirasto, puistotoimi ja jätehuolto. Paikallinen jätteenkuljetusyritys Veikko Lehti Oy on veloituksetta ottanut omiin kuljetusreitteihinsä sopivista talkoojätteiden jättöpaikoista jätteet kuljetettavakseen, kertoo Merika Lanne.

Siivoustalkoiden järjestämiseen käytettävä 1000 euroa on varattu ympäristönsuojelun valistukseen ja tiedotukseen käytettävistä rahoista.

Porin seudulla siivoustalkoot on ajoitettu toukokuun alkuun, jolloin on lämmintä mutta luonto ei ole vielä herännyt kasvuun. Paljaasta maasta roskat erottuvat hyvin. Talkoot on ajoitettu samaan aikaan Let’s Clean up Europe –kampanjan kanssa, vaikka kampanjalla ei olekaan suomalaista koordinoivaa tahoa.

– Siivoustalkoista kertyneet kokemukset ovat olleet myönteisiä. Liki 2000 henkilöä talkoilee vuosittain, kertoo Merika Lanne. Kouluille talkoot on odotettu tapahtuma. Moni koulu ja asukasyhdistys osallistuu joka vuosi.

 Porin jäteneuvojat auttavat alkuun

– Annamme mielellämme muille kunnille siivoustalkoiden järjestämiseen käytännön vinkkejä yhteistyön järjestämisestä sekä materiaalia malliksi, kuten ilmoittautumispohjat, talkookutsut, listat siivousvälineistä ja tarvikkeista, lupaa Merika Lanne Porin ympäristövirastosta.

Lue lisää

>> Porin haaste muille kunnille
>> Porin kaupunki