Pienkokeilut kansalaisen hiilijalanjäljen puolittamiseksi -haku käynnissä

Etusivu / Ajankohtaiset / Pienkokeilut kansalaisen hiilijalanjäljen puolittamiseksi -haku käynnissä
Pienkokeilut kansalaisen hiilijalanjäljen puolittamiseksi -haku käynnissä

Kokeilunpaikka.fi-alustalla on avattu pienkokeiluhaku kansalaisten hiilijalanjäljen puolittamistavoitteeseen liittyen. Haku on avoinna 6.3.2019 saakka. Kokeiluhaun teemoina ovat arkiliikkuminen, kodin energiatehokkuusratkaisut sekä kestävä ja paikallinen kulutus. Lisätietoja teemoista, aikataulusta js kriteereistä sekä ohjeet hakemiseen löydät sivustolta: https://www.kokeilunpaikka.fi/fi/hiilijalanjalki/.

Kokeiluhaun ensimmäisessä vaiheessa valitaan noin 15 pienkokeilua, jotka saavat 5000 euroa ympäristöministeriön avustusta. Lisäksi on varattu rahaa syksyllä järjestettävään toiseen vaiheeseen, jossa onnistuneimmat kevään kokeilut saavat lisärahoituksen toiminnan levittämiseen ja laajentamiseen. Yhteensä avustusta on varattu jaettavaksi 100 000 euroa.

Tämä haku on suunnattu etenkin järjestöille ja kuntatoimijoille, mutta erilaiset työnantajat ja yksittäiset kansalaiset voivat myös hakea. Hakukriteerit kannustavat vähintäänkin olemaan yhteydessä kokeilupaikkakunnan kuntatoimijoihin sekä yhdistämään voimia eri toimijoiden kanssa ja viestimään kokeilusta laajasti.

Lue lisää > kokeilunpaikka.fi