Osallistumishaku – Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelma etsii kaupunkeja ja kuntia mukaan

Etusivu / Ilmasto / Osallistumishaku – Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelma etsii kaupunkeja ja kuntia mukaan
Osallistumishaku – Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelma etsii kaupunkeja ja kuntia mukaan

Ympäristöministeriö 25.10.2019: Hankkeeseen mukaan valittavat kaupungit ja kunnat saavat käyttöönsä MayorsIndicators-palvelun (https://mayorsindicators.com) vuoden 2020 ajaksi. Palvelua voi hyödyntää monipuolisesti tiedolla johtamisessa ja kestävän kehityksen tavoitteiden viemisessä kuntastrategiaan. Palvelun käyttöönoton myötä kunnat saavat käyttöönsä muun muassa seuraavat toiminnot ja ominaisuudet:

Kuva: Joona Kotilainen
  • 140 kestävän kehityksen indikaattoria: kattavat aikasarjat ja vertailuaineiston muihin kuntiin
  • Raportointityökalun
  • Kunta-ranking työkalun
  • Kieliversiot suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi
  • Webinaarimuotoisen käyttökoulutuksen
  • Sähköposti- ja puhelintuen

Kestävä kaupunki -ohjelmaan etsitään erityisesti 10 000 – 100 000 asukkaan kaupunkeja ja kuntia mukaan. Hankkeessa edistetään kestävän kehityksen tavoitteiden ja niiden seurannan viemistä kaupunki- ja kuntastrategiaan. Hanke alkaa vuoden 2019 aikana ja kestää vuoden 2020 loppuun. Valittavat 30-35 kuntaa eri puolilta Suomea pääsevät mukaan aktiiviseen kuntien kestävän kehityksen verkostoon. Hanke on kunnille maksuton, poislukien mahdolliset matkakustannukset työpajaan. Haku on avoinna 15.11.2019 asti.

Lisätietoa ja hakulinkki Kestävä kaupunki -sivuilla: Osallistumishaku – Kestävän kehityksen tavoitteet ja seuranta kaupunkikehityksen tukena