Öljylämmityksen vaihtajille EU-rahoitusta

Etusivu / Ilmasto / Energia / Öljylämmityksen vaihtajille EU-rahoitusta
Öljylämmityksen vaihtajille EU-rahoitusta

Ympäristöministeriö kertoo tiedotteessaan 23.2.2022 öljylämmityksen vaihtajille myönnettävien avustusten jatkumisesta. Rahoitus tulee jatkossa EU:n elpymisvälineestä (Next Generation EU). Koska EU:n määrärahoja ei voida myöntää kaukolämpöön siirtymiseen, kaukolämpöön vaihtavien kotitalouksien hakemuksia ei enää helmikuun lopun jälkeen voida ottaa vastaan. 

”On tärkeää, että tuemme ihmisiä muutoksessa kohti hiilineutraalia hyvinvointivaltiota. Avustus öljylämmityksen vaihtamiseksi kestävämpään lämmitysmuotoon on saavuttanut suuren suosion ja on hienoa, että sen myöntämistä voidaan edelleen jatkaa. Yhtenä vaihtoehtona kannattaa muistaa myös vuoden alusta voimaan tullut kotitalousvähennyksen korotus öljylämmityksestä luopujille. Nyt on hyvä hetki vaihtaa vähähiiliseen lämmitykseen”, sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari.

Avustushakemukset käsitellään Pirkanmaan ELY-keskuksessa. Suuresta hakemusmäärästä ja myönnettävän rahoituksen ajoittaisesta loppumisesta johtuen käsittelyaika on tällä hetkellä noin 12 kk. Avustusta on tähän mennessä hakenut jo yli 19 000 kotitaloutta ja avustusta on myönnetty 9 400 taloudelle. Yli 7 000 avustuksen saajaa on jo toteuttanut lämmitystaparemontin ja saanut maksun.

Lue koko tiedote (ym.fi)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *