Nesteen jalostamoalueen kehittämisyhtiö Green Industry Park on perustettu

Etusivu / Ilmasto / Energia / Nesteen jalostamoalueen kehittämisyhtiö Green Industry Park on perustettu
Nesteen jalostamoalueen kehittämisyhtiö Green Industry Park on perustettu

Turku Business Region uutisoi 14.6.2021 Naantalin jalostamoalueen kehittämiseksi perustetusta yhtiöstä. Kehitysyhtiön tavoitteena on luoda alueelle bio- ja kiertotalouden keskittymä. Mukana yhtiön perustamisessa ovat Naantalin ja Raision kaupungit, Turku Science Park Oy sekä Neste Oyj ja Fortum Oyj sekä rahoittamassa Neste Oyj ja SITRA. Yhtiön nimeksi valittiin Green Industry Park yleisölle järjestetyn nimikilpailun tuloksena saatujen ehdotusten joukosta.

Green Industry Parkin toimitusjohtajaksi valittiin Linda Fröberg-Niemi. Fröberg-Niemi on kemian tohtori ja hän on toiminut Turku Science Park Oy:ssä yritysten biotalouden, kiertotalouden ja cleantechin kehittämistehtävissä vuodesta 2011 lähtien.

”– Suomi tarvitsee ilmastotavoitteiden mukaista teollisuuden ilmastopositiivista muutosta. Ilmaston muutos ja luonnonvarojen niukkuus ovat tuoneet globaalin kysynnän ja kasvun mahdollisuudet kiertotalouden ratkaisuille. Sitra on rahoittanut selvitykset mahdollisuuksista bio- ja sivuvirtapohjaisten syötteiden teollisen mittakaavan jalostamiselle Naantali-Raision alueella ja on nyt myös mukana kehitysyhtiössä. Jalostamon alueella on erinomaiset mahdollisuudet kasvaa kansainväliseksi kestävän teollisuuden puistoksi. Varsinais-Suomessa on merkittävien yritysten ja yliopistojen muodostamia ekosysteemejä, osaavaa työvoimaa ja jalostamon alueella mm. kemikaalien käsittelyn mahdollistamaa infraa ja kaava, joten tässä on aineksia myös huippututkimukselle ja kestävien ratkaisuiden pilotoinneille ja innovoinnille”, toteaa hallituksen jäsen Jyri Arponen Sitrasta.

Lue koko artikkeli Turku Business Regionin sivuilla

 

 

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *