Miten parannamme vesien ja Itämeren tilaa, miten hallitsemme tulvia? -kuulemiset ovat käynnissä

Etusivu / Kehityspolut / Lähivedet / Miten parannamme vesien ja Itämeren tilaa, miten hallitsemme tulvia? -kuulemiset ovat käynnissä
Miten parannamme vesien ja Itämeren tilaa, miten hallitsemme tulvia? -kuulemiset ovat käynnissä

Mietitkö, mitä Itämeren hyväksi tehdään juuri nyt? Askarruttaako mökkijärvesi tulevaisuus? Huolestuttavatko lisääntyvät tulvavahingot?

Ehdotukset vesienhoitosuunnitelmiksi ja tulvariskien hallintasuunnitelmiksi vuosille 2022–2027 ovat valmistuneet ja niistä voi antaa palautetta 2.11.2020–14.5.2021. Merenhoidon toimenpideohjelmaa valmistellaan ja siitä kuuleminen alkaa 1.2.2021. Vesien- ja merenhoidon tavoitteena on vesien vähintään hyvä tila ja tilan heikkenemisen estäminen. Tulvariskien hallinnan tavoitteena on vähentää tulvariskejä, ehkäistä ja lieventää tulvista aiheutuvia vahingollisia seurauksia ja edistää varautumista tulviin.

Kansalaisilta, yrityksiltä, järjestöiltä ja yhteisöiltä pyydetään mielipiteitä suunnitelmaehdotuksista sekä niitä tarkentavista toimenpide-ehdotuksista ja muista tausta-asiakirjoista. Mielipiteitä toivotaan erityisesti siitä, ovatko suunnitellut toimenpiteet riittäviä tavoitteisiin nähden sekä yksittäisten toimenpiteiden arviointiin ja vaikuttavuuteen liittyen.

Lue lisää ympäristöhallinnon sivuilta

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *