Maakunnasta omavarainen uusiutuvan sähkön tuottaja? -webinaari 2.9.2020

Etusivu / Ilmasto / Maakunnasta omavarainen uusiutuvan sähkön tuottaja? -webinaari 2.9.2020
Maakunnasta omavarainen uusiutuvan sähkön tuottaja? -webinaari 2.9.2020

Tiesitkö, että vain 20 % Varsinais-Suomessa käytetystä sähköstä tuotetaan maakunnan alueella?
Voisiko tuotantoa lisätä – voisiko maakunta olla jopa omavarainen uusiutuvan sähkön tuottaja?
Mikä on kuntien, yritysten tai kuntalaisten rooli kokonaiskuvassa ja miten ryhdytään sanoista tekoihin? 

Tervetuloa webinaariin ke 2.9. klo 9 – 10.30 keskustelemaan maakunnan tahtotilasta ja suunnitelmista uusiutuvan sähköntuotannon lisäämiseksi ja omavaraisuuden kasvattamiseksi. Toivomme osallistujiksi niin asian parissa työskentelev ammattilaisia kuin maakunnan asukkaita.

Puheenvuoroissa pureudutaan valmisteilla olevaan maakunnan ilmastotiekarttaan sekä uusiutuvan sähkön tuotantoon: millaista on tuulivoiman tuotanto ja mahdollisuudet Varsinais-Suomessa? Esimerkkinä ajankohtaisesta tuulipuistohankkeesta kuulemme Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisilan mietteitä.

Ääneen pääsevät myös energiayhtiöiden edustajat, muun muassa Turku Energian toimitusjohtaja Timo Honkanen ja Vakka-Suomen Voiman kehityspäällikkö Antti Jyväkorpi, jotka valottavat uusiutuvan energian kysynnän ja tarjonnan tilannetta. Merkittävänä sähkönkäyttäjänä yritysnäkökulmaa tuo mukaan Valmet Automotiven vastuullisuuspäällikkö Jaana Hänninen.

Tilaisuuden aineisto

Syyskuussa käynnistyy Varsinais-Suomen ilmastotyön supersyksy! Järjestämme ilmastowebinaarisarjan. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja toivomme vilkasta keskustelua.

Webinaarisarjan järjestäjinä ovat Valonia, Varsinais-Suomen ELY-keskus sekä Varsinais-Suomen liitto / Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia 2019-2024 (Canemure) -hanke.

Varsinais-Suomen ilmastotiekartta 2030

Tietoa ilmastoasioista on kertynyt jo kosolti, nyt on aika tarttua toimeen ja tuoda tieto ja näkemykset yhteen. Ilmastonmuutoksen torjunnassa jokaisella on oma roolinsa ja alue- ja kuntatasolla voidaan vaikuttaa moniin päästölähteisiin. Yhteistyössä asetetut tavoitteet ja keinot sitouttavat ja vauhdittavat tavoitteita.

 

CANEMURE-hanke logo                 LIFE logo

 

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *