Luontokunnat -verkosto tukee kuntien luontotyötä

Etusivu / Ilmasto / Energiakaruselli / Luontokunnat -verkosto tukee kuntien luontotyötä
Luontokunnat -verkosto tukee kuntien luontotyötä

Luontokunnat on Suomen ympäristökeskuksen ja Kuntaliiton vetämä verkosto, joka on perustettu tukemaan kuntien luonnonsuojelutyötä. Se tarjoaa kanavan verkostoitumiseen ja hyväksi todettujen käytäntöjen omaksumiseen. Verkosto tarjoaa jäsenilleen koulutuksia ja vinkkejä luonnonsuojelutyöhön, ja antaa näkyvyyttä kuntien toteuttamille toimille, jotka tukevat luonnon monimuotoisuutta. 

Kuvituskuva. Kuvatoimisto rodeo Oy.

Luonnonsuojelutyö on useimmiten paikallistason toimintaa, jossa kunnat ovat avainasemassa. Kunnat toteuttavat luonnonsuojelutyötä mm. kunnostamalla vesistöjä, perustamalla puistoja ja huomioimalla luontoarvot kaavoituksessaan.

Luontokunnat -verkostossa on mukana jo 108 henkilöä 51 kunnasta. Lisäksi verkosto tekee yhteistyötä muiden ympäristötyötä tekevien hankkeiden ja verkostojen kanssa. Luontokunnat -verkoston jäsenillä on myös mahdollisuus osallistua erikseen rahoitettaviin tutkimus- ja kehittämishankkeisiin yhteistyössä alan toimijoiden kanssa.

Voit tutustua verkoston toimintaan Luontokunnat.fi -sivustolla, josta löytyvät verkoston järjestämien tilaisuuksien materiaalit sekä paljon ajankohtaista luontotietoa. Sivuston kautta voit myös ilmoittautua mukaan verkoston toimintaan oman kuntasi edustajana.

Lisätietoa Luontokunnat -sivustolla

 

 

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *