Lapsille ja nuorille tarjolla luonnontuotetuntemusta Pohjois-Satakunnassa

Etusivu / Kehityspolut / Luonto / Lapsille ja nuorille tarjolla luonnontuotetuntemusta Pohjois-Satakunnassa
Lapsille ja nuorille tarjolla luonnontuotetuntemusta Pohjois-Satakunnassa

Tulevaisuus luonnonantimissa -hanke kannustaa huomaamaan lähiympäristön ansaintamahdollisuudet. Pohjois-Satakunnassa käynnissä olevalla hankkeella edistetään luonnontuotteiden tuntemusta ja käyttöä sekä tehdään näitä elinkeinoja konkreettisella tavalla tutuksi.

lapset metsässäTavoitteena on saada nuoret jälleen kiinnostumaan luonnontuotteista; luonnonyrteistä, marjoista, sienistä sekä kalataloudesta. Kalastus-, sienestys-, marjastus- tai villiyrtteily-harrastus voi olla jopa kipinä tulevaan työhön. Hanketyön myötä arvostus luonnontuotteita ja alan ammattilaisia kohtaan nousee. Ajatus on, että keruuperinteet siirtyvät tuleville sukupolville.

Juuri nyt hanke toteuttaa yhteistyötoimenpiteitä seuraavien tahojen kanssa keväällä 2022: Kankaanpään 4h, Jämijärven miilunvartijat ja Kilvakkalan koulu. Hankkeeseen mahtuu mukaan vielä uusia yhteistyökumppaneita. Ole rohkeasti yhteydessä hanketoimijoihin Annaan ja Janitaan.

Luvassa on mm. etävilliyrttikoulutusta ja luontoretkipäiviä toukokuulle. Olemme myös mukana TERVE RUOKA -messuilla Merikarvialla 2.-3.4.2022. Hankkeelle on tehty myös livemateriaalia, joka löytyy Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten sivuilta Facebookista mm. GeoPark yhteistyössä. Hanketta voi lähestyä myös Instagramissa @ruokaneuvolive.

Tarjolla hankkeen loppukaudelle erilaisia työpajoja luonnontuotteiden ympärillä, kuten marja- ja ruokasieni -työpaja, jossa keskitytään marjojen ja sienien hyödyntämiseen ruoanlaitossa. Lisäksi järjestetään kalankäsittelytyöpajoja, joissa opetellaan käsittelemään kalaa ja valmistamaan siitä ruokaa.

Hanke: Tulevaisuus luonnonantimissa, rahoitus Leader Pohjois-Satakunta. Hankeaika 4.1.2021-31.12.2022. Kohderyhmä: Leader-Pohjois-Satakunnan alueen nuoret ja heidän opettajansa, luonnontuotealan toimijat, kalatalousketjun toimijat ja kaikki alueen asukkaat.

Lisätietoja hankkeesta ja tapahtumista

Anna Kari
anna.kari@maajakotitalousnaiset
p. 050 555 8440

Janita Kylänpää
janita.kylanpaa@maajakotitalousnaiset.fi
p. 050 66471

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *