Elonkirjo-taidepuisto Turun Koroisiin

Etusivu / Kehityspolut / Luonto / Elonkirjo-taidepuisto Turun Koroisiin
Elonkirjo-taidepuisto Turun Koroisiin

Elonkirjo on elävä, elämyksellinen ja havainnollinen ympäristötaidekokonaisuus, joka tuo näkyväksi lahoavan puun ja pieneliötoiminnan tärkeän roolin monimuotoisen ekosysteemin pohjana ja elämämme elinehtona. Puisto perustetaan Turun kaupungin omistamalle historialliselle Koroisten maatilalle, jota hallinnoi alueen pitkäaikainen toimija Elävän kulttuurin Koroinen ry.

kivilitografia: Kääpä
”Kääpä” kivilitografia 20×28, 2021, Andrei Bakharev

Puisto on kaikille avoin oppimisympäristö, jossa voi vierailla vapaasti ja se on avoinna ympäri vuoden. Puistoa rakennetaan moniäänisesti taiteilijoiden, tieteentekijöiden, käsityöläisten, vierailijoiden ja ohikulkijoiden voimin. Puisto tarjoaa kaupunkialueella ainutlaatuiset olosuhteet lajirikkauden lisääntymiselle. Monimuotoisuuden kannalta tällaisia keitaita tarvitaan enemmän.

”Taidepuisto koostuu puuveistoksista, soivista teoksista ja rungoista, joihin voi asettua lepäämään niin mehiläiset, muut hyönteiset kuin ihmisetkin. Teokset toimivat ravintona ja kasvualustana pieneliöille. Sienet, kasvivalinnat ja kasvatuskokeilut mikrobiliuosten ja biohiilen avulla lisäävät alueen elonkirjoa.”, kertoo hanketta koordinoiva Elävän kulttuurin Koroinen ry:n pitkäaikainen aktiivi Katja Alho.

Puiston taiteellisesta toteutuksesta vastaa kuvanveistäjä Andrei Bakharev. Työryhmän muita jäseniä ovat kuvataiteilija Visa Suonpää, mehiläisasiantuntija Niklas Kjellmann, arboristi Pekka Räsänen, kuvataiteilija-puutarhuri Heli Konttinen.

Elonkirjo-puisto luo lajirikkautta lisäävän alueen Turun kansalliseen kaupunkipuistoon, jossa osallistujat saavat avaimia monimuotoisuuden elintärkeän merkityksen ymmärtämiseen. Puiston toteutus on saanut 45 000 euron rahoituksen Koneen säätiöltä vuodelle 2022. Puiston perustamista rahoittaa myös Varsinais-Suomen taidetoimikunta. Elonkirjo-puistoa kehitetään tavoitteellisesti seuraavan kymmenen vuoden ajan – puisto rikastuu, komistuu ja tuottaa uutta elämää, kunnes lopulta katoaa.

Lisätietoja

Elävän kulttuurin Koroinen ry
Katja Alho
044 522 9755
koroinen(a)gmail.com

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *