Lähikalahaasteeseen on vastattu

Etusivu / Ajankohtaiset / Lähikalahaasteeseen on vastattu
Lähikalahaasteeseen on vastattu

Valtakunnallisestikin palkittu Naantalin kaupungin ateriapalveluiden hyvä esimerkki on saanut muitakin kuntia kiinnostumaan lähikalatuotteista. Haasteeseen lähikalatuotteiden hankkimiseksi ruokalistoille on vastannut tähän mennessä neljä kuntaa: Kaarina, Sauvo, Paimio ja Salo.

Kaarinan kaupunki tarttui lähikalahaasteeseen jo viime talvena, kun ruokapalvelun työntekijöille ja oppilaiden edustajille järjestettiin lähikalapihvien maistelutilaisuus. Samaisessa tilaisuudessa oli mukana myös Sauvon, Paimion ja Salon ruokapalveluiden edustajia ja tämän myötä myös nämä kunnat innostuivat viemään asiaa eteenpäin ja ovat nyt päättäneet ottaa lähikalatuotteet mm. koulujen ruokalistoille.

Kuntien ruokapalveluissa elintarvikehankinnat ovat merkittäviä. Jo näiden viiden kunnan ruokapalveluissa tarjotaan päivittäin kymmeniä tuhansia aterioita. Tällaisilla määrillä on jo aluetaloudellista merkitystä käytetäänkö lähi- vai tuontikalaa.

Lähikalan syöminen on paitsi terveellistä, myös ympäristöteko. Kalastus poistaa ravinteita vesistöstä, mikä on vesiensuojelun kannalta merkittävää. Näin erityisesti silloin kun vesistössä on vahva särkikalakanta. Lähikalan kulutus tukee paikallisten kalastajien ja tuottajien elinkeinoa.

>> Naantalin haaste

>> Kaarinan vastaus

>> Sauvon vastaus

>> Paimion vastaus

>> Salon vastaus

haasteareena