Kutsu kaupungeille kestävän kehityksen hankkeeseen

Etusivu / Ajankohtaiset / Kutsu kaupungeille kestävän kehityksen hankkeeseen

Pohjoismaiden pienillä ja keskisuurilla kaupungeilla on nyt tilaisuus osallistua pohjoismaiseen hankkeeseen, jonka aiheena on kestävä kaupunkikehitys ja millä keinoin siinä onnistutaan. Tavoitteena on laatia kaikille Pohjoismaille yhteinen kestävän kaupunkikehityksen strategia.

Norja toimii Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajamaana vuonna 2017, ja muuttuva Pohjola on yksi vuoden keskeisistä teemoista. Puheenjohtajakauden hanke Vetovoimaiset kaupungit, muutos kohti vihreää taloutta ja kaupunkialueiden kilpailukyky sekä kaupungit hyvänä elinympäristönä kaikille, on yksi monista aloitteista, joilla edistetään pohjoismaista kilpailukykyä, muutosta kohti vihreää taloutta, siirtymistä vähäpäästöiseen yhteiskuntaan, kotouttamista ja hyviä kansanterveyden edellytyksiä.

Hankkeeseen on varattu 9 miljoonaa Tanskan kruunua vuosiksi 2017–2019, ja tavoitteena on laatia yhteispohjoismainen strategia, jonka pohjalta kaupungit ja kaupunkialueet voivat kehittää vetovoimaansa luomalla hyvän ja osallistavan sekä taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävän kaupunkiympäristön.

Hankkeeseen etsitään pieniä ja keskisuuria kaupunkeja ja taajamia. Kriteerinä on, että ne ovat erityisesti panostaneet houkuttelevan ja osallistavan kaupunkiympäristön kehittämiseen, joka on taloudellisesti, ympäristöllisesti ja sosiaalisesti kestävä. Kaupungit voivat laatia yhteisen hakemuksen muiden kaupunkien tai kuntien kanssa.

Lähtökohtana on, että yhteistyöhön osallistuu kaksi kaupunkia kustakin Pohjoismaasta. Hakuaika päättyy 29. toukokuuta 2017.

Lue lisää >> norde.org

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *