Kuntia avustetaan vaihtaamaan pois öljylämmityksestä – valtio kuittaa jopa 25 % kustannuksista

Etusivu / Ilmasto / Kuntia avustetaan vaihtaamaan pois öljylämmityksestä – valtio kuittaa jopa 25 % kustannuksista
Kuntia avustetaan vaihtaamaan pois öljylämmityksestä – valtio kuittaa jopa 25 % kustannuksista

Ympäristöministeriö ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA 2.10.2020

Kunnille tarjotaan 5.10.2020 alkaen uutta avustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja lämmitysmuodon muuttamiseen kestävämmäksi niiden omistamissa kiinteistöissä. Avustuksen määrä on 25 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista, kun kunta on liittynyt vapaaehtoiseen energiatehokkuussopimukseen. Muutoin avustus on 20 prosenttia. Yhteensä kuntien lämmitysremonttiavustukseen on varattu noin 15 miljoonaa euroa.

”Lämmitysremonteilla elvytämme taloutta kestävästi ja otamme konkreettisia askelia kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Tuplasimme avustuksen määrän alun perin suunnitellusta, jotta kunnat investoisivat kestävämpään lämmitykseen myös nyt, kun koronakriisi on vetänyt niiden talouden hyvin tiukille. Toivon, että kunnat tarttuvat tähän kädenojennukseen rivakasti”, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen kertoo.

Hallitusohjelmassa on asetettu tavoitteeksi, että fossiilisen öljyn lämmityskäytöstä luovutaan 2030-luvun alkuun mennessä, ja että julkinen sektori näyttää esimerkkiä siirtymällä kestävämpään lämmitystapaan jo vuoteen 2024 mennessä.

Askel kohti fossiilisista polttoaineista vapaata lämmittämistä

Uuden lämmitysjärjestelmän on käytettävä muuta kuin fossiilista polttoainetta. Avustettaviin kustannuksiin hyväksytään tavanomaiset lämmitysjärjestelmän muuttamisesta aiheutuneet suunnittelu-, purku-, kierrätys-, laite- ja asennuskustannukset.

Avustusta myönnetään vain kunnille ja kuntien omistamille liikelaitoksille.

Avustusta myönnetään 1.6.2020 alkaen syntyneisiin kustannuksiin. Avustusta ei myönnetä kustannuksiin, joihin hakijalle on jo myönnetty jotain muuta tukea.

Avustuksen myöntää ARA, jonka verkkosivuilta löytyy lisätietoja avustuksesta ja sen hakemisesta.

 

> ARA
> Ympäristöministeriö 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *