Kestävän kehityksen viikko tarjoaa tekoja ja keskustelua – avajaisseminaari Mynämäessä 25.9.

Etusivu / Maatalous / Kestävän kehityksen viikko tarjoaa tekoja ja keskustelua – avajaisseminaari Mynämäessä 25.9.
Kestävän kehityksen viikko tarjoaa tekoja ja keskustelua – avajaisseminaari Mynämäessä 25.9.

Kestävän kehityksen viikko on tapahtumaviikko täynnä tekoja, tietoa, vinkkejä, inspiraatiota ja keskustelua! Kestävän kehityksen viikkoa vietetään 25.9-1.10.2023. Viikko avataan virallisesti avausseminaarilla, tänä vuonna Varsinais-Suomessa, Mynämäessä maanantaina 25.9. klo 13–15, tilaisuutta voi myös seurata etänä.

Kestävän kehityksen viikon aikana tuodaan esille maaseudun kestävyystyötä monenlaisten toimintojen kautta. Viikko järjestetään 10 maakunnassa Suomessa, ja on osa Euroopan Kestävän kehityksen viikkoa. Avajaisseminaari kokoaa yhteen asiantuntijoita ja kestävän kehityksen toimijoita. Seminaarissa keskustellaan maaseudun mahdollisuuksista, innovaatioista ja kansalaistoiminnan merkityksestä kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Avajaisseminaarin ohjelma

Mynämäki, kunnanviraston auditorio, Vehmaantie 111,
Maanantai 25.9. klo 13-15

13.00 Tilaisuuden avaus

Tervetuloa pitkän linjan Hinku-kunta Mynämäkeen, Carita Maisila, kunnanjohtaja, Mynämäki

Keskeneräinen kestävä kehitys maaseutupolitiikan asiana, Sami Tantarimäki, erityisasiantuntia, Maa- ja metsätalousministeriö

Kestävää kansalaistoimintaa: innovatiivisia yhdistystekoja Mynämäeltä

  • Johanna Varjonen, Wirmon Martat
  • Minna Hautio, Mynämäen asemanseudun kylät
  • Lauri Numminen, Mynämäen seudun pienkiinteistöyhdistys

Paikallislähtöinen kestävän kehityksen toiminta osana suurempaa kokonaisuutta, Taru Savolainen, apulaispääsihteeri, Kestävän kehityksen toimikunta

Kansalaistoiminnan merkitys työssä kohti kestävämpää tulevaisuutta, Simo Rissanen, erityisasiantuntija, SOSTE

Tarjoilu

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä

Avajaistilaisuuden järjestävät:  Maaseutupolitiikan kestävän kehityksen viikko – verkosto, Varsinais-Suomen Kylät ja Leader Ravakka.

Kestävän kehityksen viikon rekisteröinti vielä avoinna tapahtumajärjestäjille

Tule mukaan toteuttamaan tapahtumaviikkoa yhdessä kylällä, koulussa tai vaikkapa yritysten ja yhdistysten välisessä yhteistyössä. Viikon aikana järjestettävä toiminta voi olla ekologista, sosiaalista tai taloudellista kestävyyttä, ja toiminnan voi toteuttaa esimerkiksi työpajoina, luentoina, teemapäivinä tai avoimien ovien tapahtumina.

Tapahtumaviikon toteutuksesta vastaa maaseutupolitiikan Kestävän kehityksen viikko – maaseutu edelläkävijänä verkosto. Verkostoa hallinnoi Svenska lantbrukssällskapens förbund, yhteistyössä Suomen Kylien sekä Åbo Akademin aluetieteen kanssa. Yhteisenä tavoitteena on tuoda esiin maaseudun mahdollisuuksia ja uusia innovaatioita kestävän elämäntavan takaamiseksi. Kestävän kehityksen viikko on myös tilaisuus eri toimijoille jakaa hyviä esimerkkejä kestävistä toimista ja innostaa myös muita. Ennen kaikkea viikko luo mahdollisuuksia yhdessä keskustella kestävämmästä tulevaisuudesta.

Lisätietoja

Nora Backlund
Erityisasiantuntija
Maaseutupolitiikan verkosto Kestävän kehityksen viikko – maaseutu edelläkävijänä
nora.backlund@slf.fi
+358 (0)44-0797079

Tilaisuuden mainos.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *