Kestävää menoa! -oppimateriaali viisaasta liikkumisesta

Etusivu / Ilmasto / Kestävää menoa! -oppimateriaali viisaasta liikkumisesta
Kestävää menoa! -oppimateriaali viisaasta liikkumisesta

Valonian kokoaman Kestävää menoa! Viisasta liikkumista luokassa ja ulkoilmassa -oppimateriaalin avulla 3.–6. -luokkalaiset pääsevät tutustumaan kestävään liikkumiseen.

Kokonaisuuden tarkoituksena on selventää omien liikkumistottumusten vaikutuksia ympäristöön ja terveyteen sekä kiinnittää huomiota omiin arjen reitteihin myös turvallisuusnäkökulmasta. Oppimateriaali on suunniteltu perusopetuksen opetussuunnitelman pohjalta ja soveltuu ainakin ympäristöopin, yhteiskuntaopin, kuvataiteen ja liikunnan oppitunneille.

Tehtäväkokonaisuus koostuu neljästä osiosta. Ensimmäisessä osiossa hauskojen verkkotehtävien avulla opitaan mitä kestävä liikkuminen tarkoittaa. Toisessa osiossa tutustutaan lähiympäristöön paikkaopin ja karttojen avulla.

Kolmannessa osiossa oppilaat pääsevät soveltamaan edellisissä osioissa oppimaansa koulun lähiympäristössä. Tehtävä toteutetaan rastikierroksena ja tarkoituksena on ohjata oppilaita tarkastelemaan lähiympäristönsä liikennettä, kestävyyttä ja omaa roolia osana sitä. Viimeisessä osiossa pohditaan tulevaisuuden liikkumista ja kestävän liikkumisen ratkaisuja taiteen keinoin.

Tehtävät koostuvat verkkotehtävistä ja tulostettavista tehtäväkorteista. Kokonaisuudesta voi poimia vain osan yksittäisten oppituntien tueksi tai sitä voi hyödyntää kokonaisuudessaan monialaisena oppimiskokonaisuutena.

Opettajien valmistautumisen tueksi on koottu ohjeita opelle!, josta löytyy jokaisen osion tavoitteet ja opittavat taidot, oppilaiden tehtävänannot ja tehtävän kulku, sekä arvioitu kokonaiskesto ja opettavat aineet. Ohjeista löytyy myös kattavasti tietoa, miten opettajan kannattaa valmistautua ennen oppituntia.

Tutustu ja lue lisää Valonian sivuilta

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *