Ilmastovaikuttajat, asiantuntijat ja yritykset kokoontuivat Ilmastoratkaisujen maakunta -seminaarissa

Etusivu / Ilmasto / Ilmastovaikuttajat, asiantuntijat ja yritykset kokoontuivat Ilmastoratkaisujen maakunta -seminaarissa
Ilmastovaikuttajat, asiantuntijat ja yritykset kokoontuivat Ilmastoratkaisujen maakunta -seminaarissa

Turussa 23.10.2019 pidetyn seminaarin avasivat yhteisvoimin lukiolainen nuorisovaltuutettu Ada Nyman Pöytyältä, Ilmastoviisas Salo –asukasryhmän aktiivi Teemu Lehtinen ja maakuntajohtaja Kari Häkämies. Tilaisuuteen osallistui 110 henkilöä.


Ada Nymanin avaussanat olivat tehtävänanto meille, jotka voimme nyt vaikuttaa asioiden kulkuun. Avauksessa myös maakuntajohtaja Kari Häkämies painotti, että olemme siinä vaiheessa, jossa keskustellaan käytännön teoista. Aktiivi Teemu Lehtinen piti tärkeänä, että kaikkien vaikuttajien tulee systemaattisesti nostaa ilmastoasiaa esille puheenvuoroissaan.

Seminaarin sisältö jakautui kolmeen teemaan Tieto ja vaikuttaminen, Innovoivat yritykset sekä Vastuullisuus ja kompensaatiot. Esiintyjät nostivat ansiokkaasti esiin eri näkökulmia ja käytännön ratkaisuja.

Esitysaineistot löytyvät sivuiltamme.


Seminaariyleisö pääsi vastaamaan ilmastoaiheiseen kyselyyn

Kuvia klikkaamalla pääset katsomaan niitä tarkemmin.


graafi.
Seminaarin kyselyosion osallistujat olivat melko tasaisesti jokseenkin samaa tai eri mieltä siitä, että suomalaiset erottavat luotettavan ilmastotiedon. Ehkä tämä herätteli yleisöä siihen, että tutkitun tiedon jakamiseen on syytä panostaa!

graafi.
Kuvassa suurempi teksti tarkoittaa sitä, että yritys mainittiin useamman kerran. Yleisö siis toivoi, että liikkumiseen ja energiaan littyvät yritykset kertoisivat entistä enemmän ilmastotoimistaan.

graafi.
Suurin osa vastanneista olisi valmis kompensoimaan päästöjään vapaaehtoisilla maksuilla.

Yleisöltä kysyttiin myös, mikä heidän mielestään jarruttaa muutosta Varsinais-Suomessa. Vastauksissa nousivat esiin virkamiesten ja yleiset asenteet, huono virkamiesvalmistelu, vanhat toimintatavat, päättäjien ikä, mukavuudenhalu, taloustilanne ja käytännön toimien vähyys tai niistä on vähän tietoa.

Seminaariaineisto löytyy sivuiltamme. Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Varsinais-Suomen liitto, Valonia, Varsinais-Suomen ELY-keskus ja Canemure-hanke.

Katso tilaisuuden videotallenne Varsinais-Suomen liiton Facebook-sivuilta: Ilmastoratkaisujen maakunta -seminaari 23.10.2019

Lue myös seuraavat artikkelit aiheesta:
Valonia: Kumppanuusfoorumin vuoden päätapahtumassa etsittiin ilmastoratkaisuja
Kumppanuusfoorumi: Ilmastoratkaisujen maakunta syntyy tiedosta, ajasta ja yhteistyöstä

CANEMURE-hanke logo

 

LIFE logoValonia logo