Ilmastokestävyyttä varsinaissuomalaisille maatiloille

Etusivu / Ilmasto / Ilmastokestävyyttä varsinaissuomalaisille maatiloille
Ilmastokestävyyttä varsinaissuomalaisille maatiloille

Hiili peltoon, tieto käyttöön -hanke 2022-2024

ProAgrian, MTK:n ja Valonian yhteishankkeessa edistetään käytännönkäheisesti ja tietoon perustuen tilatason ilmastoimenpiteitä, hiilensidontaa ja ilmastonmuutokseen sopeutumista.

Hanke on ajankohtainen ja tärkeä Varsinais-Suomen ollessa merkittävä ja monipuolinen ruoantuotantoalue. Maankäyttösektorin ilmastosuunnitelma on parhaillaan lausuttavana 18.5.2022 saakka. Suunnitelma on osa eduskunnan käsittelyssä olevan ilmastolain edellyttämää suunnittelua.

Hanke on saanut rahoitusta Hiilestä kiinni -ohjelmasta.

Viljelijät voivat ilmoittautua kevään ja kesän ajan pienryhmiin, jotka käynnistyvät lokakuussa ja kokoontuvat muutaman kerran vuodessa syksyyn 2024 asti. Hiilipelto-porukka koostuu 3–4 pienryhmästä, joissa kokeillaan, havainnoidaan ja arvioidaan jo hyviksi testattuja käytäntöjä viljelijöiden kesken asiantuntijavetoisesti. Viljelijöiden keskinäinen kokemuksenvaihto on parasta vertaisoppimista ja neuvojat ja tutkijat tuovat ryhmiin uusinta tietoa.

Lisätietoa hankkeesta ja 5. heinäkuuta Tuorlan koulutilalla järjestettävästä aloitustilaisuudesta (epressi.com, Valonian uutishuone)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *