Ilmasto- ja kestävyyskasvatushanke tukemaan koulujen ja oppilaitosten ilmastotyötä

Etusivu / Nostot / Ilmasto- ja kestävyyskasvatushanke tukemaan koulujen ja oppilaitosten ilmastotyötä
Ilmasto- ja kestävyyskasvatushanke tukemaan koulujen ja oppilaitosten ilmastotyötä

Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus kertovat tiedotteessaan 5.10.2021 yhteistyöstään koulutuksen ilmasto- ja kestävyyskasvatushankkeen käynnistämiseksi. Hankkeen tavoitteena on tukea koulujen ympäristökasvatustyötä vahvistamalla ekologisesti kestävämpää elämäntapaa ja oppilaiden ilmastonmuutoksen hillintään liittyviä taitoja.

”- Ilmastonmuutoksen hillintä vaikuttaa yhteiskunnan jokaiseen osa-alueeseen. On tärkeää, että kouluissa ja oppilaitoksissa kyetään tarjoamaan hyvät tiedot ja taidot ilmastokriisin ajassa toimimiseen. Vaikuttava ja tutkittuun tietoon nojaava kestävyyskasvatus auttaa suuntaamaan lasten ja nuorten huolta kohti toimintaa kriisin ratkaisemiseksi, sanoo opetusministeri Li Andersson.”

Vaikka ympäristökasvatus on jo osa opetussuunnitelmaa, käytännön toiminta on hajanaista. Yhtenäisten ja vaikuttavien toimintatapojen löytäminen vaatii valtakunnallista koordinaatiota. Työhön on palkattu koordinaattori ja hankkeeseen osallistetaan myös alan keskeisiä sidosryhmiä ja kansalaisjärjestöjä.

Lue koko uutinen Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *