Fossiilittoman liikenteen toimiin rahoitusta

Etusivu / Ilmasto / Fossiilittoman liikenteen toimiin rahoitusta
Fossiilittoman liikenteen toimiin rahoitusta

Liikenne- ja viestintäministeriö 8.4.2022: Varautumisen ministerityöryhmä linjasi 7.4.2022 vihreän siirtymän kokonaispaketista vuosille 2022 ja 2023. Osana tätä pakettia osoitettiin rahoitusta fossiilittoman liikenteen tiekartan toimiin.

”Täyssähköautojen hankintatukeen varataan vuosina 2022-2023 lisärahoitusta yhteensä 13 miljoonaa euroa (LVM) sekä taloyhtiöille suunnattuun latausinfrastruktuuritukeen yhteensä 30 miljoonaa euroa (YM). Liikennesähkön ja -kaasun julkisen jakeluinfran tukeen varataan yhteensä 21,5 miljoonaa euroa (TEM).

Sähkö- ja kaasukäyttöisten pakettiautojen hankintatukeen varataan yhteensä 4,5 miljoonaa euroa ja sähkö- ja kaasukäyttöisten kuorma-autojen hankintatukeen yhteensä 4 miljoonaa euroa (LVM).

Varautumisen ministerityöryhmä päätti lisäksi, että polttoaineen jakeluvelvoitetta alennetaan väliaikaisesti 7,5 prosenttiyksiköllä vuonna 2022 ja 7,5 prosenttiyksiköllä vuonna 2023. Jakeluvelvoite tarkoittaa osuutta, joka bensan ja polttoaineen jakelijoiden myymästä polttoaineesta täytyy olla uusiutuvia.

– Jakeluvelvoite on tärkeä osa liikenteen päästövähennysten kokonaisuutta. Toivottavasti sen väliaikaisesta alentamisesta on enemmän lyhyen aikavälin hyötyä kuin pitkän aikavälin haittaa, toteaa ministeri Timo Harakka.”

Lue lisää liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteesta

sähköautoa ladataan latauspisteellä

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *