Energiatehokkuussopimus auttaa kuntia vastuullisessa energiankäytössä

Etusivu / Ilmasto / Energia / Energiatehokkuussopimus auttaa kuntia vastuullisessa energiankäytössä
Energiatehokkuussopimus auttaa kuntia vastuullisessa energiankäytössä

Valonia 10.5.2022: Moni varsinaissuomalainen kunta valmistelee ilmasto-ohjelman laatimista tai päivitystä. Useampi kunta on mukana Hiilineutraalit kunnat -verkostossa, jossa yhtenä kriteerinä on liittyminen kunta-alan energiatehokkuussopimukseen (KETS).

Valonia järjesti kevään aikana Varsinais-Suomen kunnille työpajoja energiatehokkuussopimuksesta. Työpajat olivat osa Kuntien ilmastosparraus -hanketta, ja mukana oli kahdeksan kuntaa, jotka pohtivat liittymistä energiatehokkuussopimukseen. Vapaaehtoiset sopimukset ovat osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino täyttää EU:n velvoitteet energian tehokkaammasta käytöstä. Sopimukseen on liittynyt 112 kuntaa, ja Varsinais-Suomesta ovat tällä hetkellä mukana Turku, Salo, Uusikaupunki, Laitila, Aura ja Nousiainen.

Liittymällä energiatehokkuussopimukseen kunta saa avustuksia energiatehokkuutta parantaviin investointeihin. Lue lisää energiatehokkuussopimuksista täältä.

Kunta-alan energiatehokkuussopimukseen liittyminen odottaa nyt virallista päätöstä useammassa varsinaissuomalaisessa kunnassa. Tulevan syksyn aikana on todennäköisesti edessä useamman kunnan liittyminen sopimukseen. Valonia auttaa kuntia liittymisvaiheessa nousevissa kysymyksissä ja neuvoo lähtötietojen koonnissa sekä vuosiraportoinnissa.

Energia-aiheiset tapaamiset jatkuvat kuntien kanssa. Tavoitteena on auttaa kuntia käynnistämään uusia energiatehokkuustoimia sekä lisäämään uusiutuvan energian käyttöä. Kunnissa pohditaan tällä hetkellä esimerkiksi vaihtoehtoja öljylämmitykselle, ja muun muassa tähän teemaan pureudutaan vielä ennen kesää.

Lue lisää Valonian sivuilta (valonia.fi)

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *