Ehdota vesistökunnostuskohdetta Varsinais-Suomessa! Tarkista syksyn rahoitushaut

Etusivu / Kehityspolut / Lähivedet / Ehdota vesistökunnostuskohdetta Varsinais-Suomessa! Tarkista syksyn rahoitushaut

Valonia 1.7.2022: Onko mielessäsi esimerkiksi joki, järvi, lampi tai merenlahti, jonka tilaa olisi mahdollista parantaa kunnostustoimilla?

Vastaa kyselyyn, jolla kartoitetaan Varsinais-Suomen alueella mahdollisia vesistökunnostuskohteita. Kunnostustarpeita voi löytyä myös vesistöjen valuma-alueilta, esimerkiksi ojitettu suo tai kuivatettu kosteikko. Ilmoita rohkeasti pienetkin ideat, niistä voi olla suuri hyöty!

Valonian kysely on helppo ja nopea täyttää, eikä vastaaminen sido kohteen ilmoittajaa mihinkään. Kysely on avoinna 31.8.2022 asti.

> Vastaa kunnostuskohdekyselyyn

Kunnostuksiin saatavilla avustuksia syksyn avustushauissa

Vesistökunnostuksiin ja vesiensuojelutoimenpiteisiin on saatavilla avustuksia useista eri rahoituslähteistä. Kyselyn vastausten avulla voimme löytää mahdollisia kunnostuskohteita, hahmottaa erilaisia yhteistyömahdollisuuksia ja auttaa hankesuunnitelmien ja rahoitushakemusten laatimisessa.

Erilaisista avustusmuodoista ja vesistökunnostuksista voit lukea ympäristöhallinnon Rahat pintaan -sivustolta. Lisätietoja avustusten hakemisesta saat myös Valonian asiantuntijoilta, ELY-keskuksesta sekä Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistykseltä. Syksyllä avautuvat muun muassa seuraavat ELY-keskuksen avustushaut, joista erityisesti yhdistykset ja yhteisöt voivat hakea rahoitusta hankkeisiinsa.

  • 15.9.–31.10.2022 Kunta- ja Järjestö Helmi-ohjelma
  • 18.10.–30.11.2022 Vesien- ja merenhoidon ja vesistö-, vesitalous- ja kalataloustoimenpiteiden avustukset
  • 18.10.–30.11.2022 Maa- ja metsätalouden vesienhallinnan edistämisen avustushaku

Lue lisää Valonian verkkosivuilta (valonia.fi)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *