Digivihreää siirtymää toteuttamassa – julkisen sektorin ja yritysten yhteinen muutosvoima 30.8.2022

Etusivu / Ilmasto / Digivihreää siirtymää toteuttamassa – julkisen sektorin ja yritysten yhteinen muutosvoima 30.8.2022
Digivihreää siirtymää toteuttamassa – julkisen sektorin ja yritysten yhteinen muutosvoima 30.8.2022

Ilmastonmuutos, luontokato ja digitalisaatio ovat tällä hetkellä maailmanlaajuisesti merkittäviä talouteen ja yhteiskuntaan vaikuttavia muutosvoimia. Ne koskettavat mitä suurimmassa määrin julkista sektoria, joka voi toiminnallaan vaikuttaa muutoksen suuntaan ja nopeuteen.  

30.8.2022 klo 12.00 – 16.15, Radisson Blue Seaside, Hki/verkkolähetys

Julkinen sektori tekee hankintoja vuosittain 47 miljardilla eurolla, josta ostoja yrityksiltä 31 miljardilla eurolla. Digivihreän siirtymän vaikuttava toteutus edellyttää, että julkisen sektorin investointeja ja ostovoimaa käytetään tehokkaasti kestävän uudistumisen välineinä. Siinä onnistuminen edellyttää vahvaa yhteistyötä ja kumppanuuksia yritysten kanssa. Olennaista on, että eri toimijoiden yhteistyönä kehitetään ja otetaan käyttöön uusia kestäviä ratkaisuja ja teknologioita. Tätä kautta uudistetaan palveluita ja yhteiskuntaa kestävästi.

kuvituskuva

Tilaisuudessa pureudutaan muun muassa siihen, mitä digivihreällä siirtymällä tarkoitetaan ja miten julkiset hankinnat ja innovaatiot liittyvät siihen? Mitä pitäisi tehdä, kenen kanssa ja miksi? Miksi kuntien ja alueiden rooli muutoksen vauhdittamisessa on niin tärkeää?

Tilaisuus on tarkoitettu julkisen sektorin johdolle (mm. elinkeino-, kehittämis- ja toimialojen johto) kunnissa, kuntakonsernien yhtiöissä, yhtymissä, liikelaitoksissa ja valtion virastoissa, sekä maakunnallisille toimijoille, elinkeinoelämän toimijoille, toimialaliitoille ja yrityksille.

Tilaisuuteen voi osallistua joko läsnä tai verkkolähetyksen kautta. Tilaisuus on maksuton.

Tilaisuuden järjestää työ- ja elinkeinoministeriö yhteistyössä Kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen verkostomainen osaamiskeskus KEINOn kanssa.

Ohjelma ja ilmoittautuminen (viim. 23.8.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *