Artukaisten höyrykeskukseen investoitava savukaasupesuri parantaa laitoksen energiatehokkuutta ja vähentää päästöjä

Etusivu / Ilmasto / Artukaisten höyrykeskukseen investoitava savukaasupesuri parantaa laitoksen energiatehokkuutta ja vähentää päästöjä

Turun Energia 23.11.2023:

Turku Energia investoi savukaasupesuriin Artukaisten höyryntuotantolaitoksen yhteyteen. Uusi laitteisto parantaa laitoksen hyötysuhdetta ja vähentää kaukolämmöntuotannon hiilidioksidipäästöjä entisestään. Savukaasupesurin toimittaa turkulainen Caligo Industria. Rakennustyöt aloitettiin marraskuussa ja pesuri otetaan käyttöön kesällä 2023.

Lämpöpumppupesurin savukaasuista talteen ottama energiamäärä vastaa noin tuhannen omakotitalon vuotuista energiankulutusta. Savukaasupesurilla otetaan laitoksen kosteista savukaasuista talteen muuten hukkaan menevä lämpöenergia. Näin kaukolämmön ja höyryn tuottamiseen käytettävä polttoaineen määrä vähenee ja laitoksen energiatehokkuus paranee. Investoinnin arvo on noin 2,5 miljoonaa euroa.

”Tämän investoinnin myötä vähennämme strategiamme mukaisesti edelleen fossiilisten polttoaineiden käyttöä lämmön ja höyryn tuotannossa ja samalla alueellisia hiilidioksidipäästöjä. Investointi on iloksemme myös paikallista teknologiateollisuutta ja insinööriosaamista, kun kumppaniksemme valikoitui turkulainen Caligo Industria”, sanoo lämmönhankinta-asiantuntija Jari Lahtinen Turku Energiasta.

Caligo Industria on teknologiaratkaisutoimittaja, jonka innovatiiviset tuoteratkaisut perustuvat lämpöpumpullisiin savukaasupesureihin. Yhtiöllä on toimipaikat Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa.

”Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä energiatehokkuuteen ja savukaasujenpuhdistukseen noin 10 vuotta Suomessa ja kansainvälisesti. On hienoa päästä toimittamaan tätä ainutlaatuista teknologiaamme nyt myös omaan kotikaupunkiimme”, toteaa Caligo Industrian myyntipäällikkö Ari-Matti Mattila.

Artukaisten höyrykeskus tuottaa Artukaisten alueella sijaitsevien teollisuusyrityksien, Bayer Oy:n, Oy Lunden Ab Jalostajan, PCAS Finland Oy:n, Suomen Nestlé Oy:n, Eckes-Granini Finland Oy:n käyttöön höyryä ja lämpöä Turku Energian kaukolämpöverkkoon.

Turku Energia jatkaa määrätietoista siirtymäänsä fossiilisista polttoaineista kohti uusiutuvia ja päästöttömiä tuotantomuotoja. Turku Energian myymästä kaukolämmöstä oli vuoden 2021 loppuun mennessä tuotettu 75 prosenttia uusiutuvilla energianlähteillä. Tavoitteena on, että vuoden 2025 loppuun mennessä 95 % kaukolämmöstä on tuotettu uusiutuvilla energianlähteillä.

Turku Energian uutishuone (turkuenergia.fi)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *