Alueellinen ilmastonmuutostieto tukee sopeutumistyötä Suomessa

Etusivu / Ilmasto / Alueellinen ilmastonmuutostieto tukee sopeutumistyötä Suomessa
Alueellinen ilmastonmuutostieto tukee sopeutumistyötä Suomessa

Suomen ilmastopaneeli kertoo tiedotteessaan 23.9.2021 raportistaan, johon on koottu tiedot ilmastonmuutoksen alueellisista vaikutuksista ja Suomessa tehdyistä sopeutumistoimista. Ilmastonmuutokseen sopeutuminen on tärkeää, sillä päästövähennystoimista huolimatta Suomen ilmasto tulee muuttumaan lähivuosikymmeninä.

”Maakuntien ilmastosuunnitelmat ovat painottuneet ilmastonmuutokseen hillintään, ja sopeutuminen on toistaiseksi jäänyt vähemmälle huomiolle, raportissa todetaan. Sopeutumistyötä on tehty hyvin eri tavoin eri maakunnissa. Tarkemmat vaikutusarviot, sopeutumisen tavoitteet ja alueelliset toimenpiteet puuttuvat monilta.”

Suomen ilmastopaneelin julkaisemassa raportissa tarkastellaan tulevia muutoksia vuoteen 2050 asti. Tietojen tavoitteena on tukea sopeutumistoimien suunnittelua alueelliset vaihtelut huomioiden. Joidenkin sääilmiöiden muutoksiin, kuten rajuilmojen ja tulvien esiintyvyyteen liittyy kuitenkin myös epävarmuuksia ja niiden osalta muutokset eivät välttämättä ole suuria.

”Ilmastonmuutokseen sopeutumisessa ei ole kyse vain tulevaisuuteen varautumisesta. Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät Suomessa jo nyt. Ajoissa tehty alueellinen sopeutuminen on taloudellisesti huomattavasti kannattavampaa kuin sopeutumattomuus”, sanoo Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessori Hilppa Gregow.”

 

Lue koko artikkeli Suomen ilmastopaneelin sivuilla

 

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *