43 uutta Vihreää lippua! – Vihreä lippu -tilaisuuksia, också på svenska 30.1.–8.2.2024

Etusivu / Uutiset / 43 uutta Vihreää lippua! – Vihreä lippu -tilaisuuksia, också på svenska 30.1.–8.2.2024
43 uutta Vihreää lippua! – Vihreä lippu -tilaisuuksia, också på svenska 30.1.–8.2.2024

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt Vihreä lippu –toimikunnan päätöksellä 14.12.2023 Vihreän lipun yhteensä 43 toimijalle. Lisäksi kaksi toimijaa nostettiin kestävälle Vihreä lippu -tasolle erityistunnustuksena pitkäjänteisestä ja kestävästä toiminnasta ympäristön hyväksi.

Ensimmäisen Vihreän lipun saaneiden joukossa ovat Kokemäen perhepäivähoito ja Kokemäen vapaa-aikapalvelut Satakunnasta. Seitsemännen lippunsa sai Kukonharjan päiväkoti Liedosta.

Tänä syksynä projektinsa päättäneiden keskuudessa suosituin teema oli Luonnon monimuotoisuus. Aiheen oppimateriaali tarjoaa videoita, tietoa sekä toimintavinkkejä, jotka johdattelevat lapset ja nuoret innostavalle tutkimusmatkalle. Nyt teemaan on julkaistu myös Vaikuttavimmat ympäristöteot -lista, joka löytyy FEE:n materiaaleista.

Vihreä lippu on Suomen suurin kestävän kehityksen ohjelma ja sertifikaatti kasvatusalalle. Vihreässä lipussa lapset ja nuoret muuttavat toimintayksikkönsä arkea kestävämmäksi teema kerrallaan, yhdessä opettajien ja kasvattajien kanssa. Samalla he saavat kokemusta yhteisiin asioihin vaikuttamisesta, kestävän tulevaisuuden rakentamisesta ja ympäristöongelmien ratkaisuista. Vihreä lippu -projektien teemoja ovat esimerkiksi ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuus ja kestävä kulutus.

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, maailman suurinta koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen verkostoa, joka toimii 73 maassa. Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on toteuttanut Vihreä lippu -ohjelmaa Suomessa yli 20 vuotta.

Lue lisää (feesuomi.fi) »

Ilmoittaudu mukaan Vihreä lippu -esittelytilaisuuksiin »

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *