Menu
Ympäristö NYT
  • Teemat
    • Hiilineutraali Lounais-Suomi
    • Kiertotalous
    • Koulujemme lähivedet
    • Kulttuuriympäristö
    • Monimuotoinen luonto
    • Potentiaaliset viemäröintialueet
    • Vaikuta vesiin Nyt
    • Ympäristökasvatus
    • Ympäristön tila
  • Ajankohtaista
    • Tapahtumat ja haut
    • Uutisnostot
    • Ympäristöuutiset
  • Viestintä ja yhteystiedot
    • Viestintä
    • Yhteystiedot
  • Suomeksi
    • Svenska

Vastaus haasteeseen

Etusivu / Teemat / Ympäristöohjelma / Haasteareena / Vastaus haasteeseen

Haaste: Lähikalaa ruokalautasille (30.06.2014)

Naantalin kaupunki, ateriapalvelut:

Naantalin kaupungin ateriapalveluista heitetään kuntien ruokapalveluille haaste hankkia lähikalaa ja paikallisia, sesongin mukaisia tuotteita ruokalautasille.

Haasteen vastaanottaja

Arkea Oy

Organisaatiotyyppi

Yritys

Kuvaus toiminnasta, jolla haasteeseen vastataan

Arkea Oy ottaa lähikalahaasteen vastaan. Arkean ruokalistalle on tuotu lähikalapihvi, joka on syntynyt osana John Nurmisen Säätiön Lähikalahanketta. Lähikalapihvin resepti on kehitetty Arkean tuotekehityksen ja Kalaliike S. Wallinin yhteistyönä. Hankkeessa on tällä hetkellä mukana viisi hankkeeseen valittua ammattikalastajaa Airiston ja Uudenkaupungin alueelta sekä Kala-Apu Oy, joka toimittaa massatun kalasaaliin Wallinille.

Aloitus ja aikataulu

Arkea tarjoili 11.12.2015 ensimmäisen kerran Turun kouluravintoloissaan, päiväkodeissa sekä henkilöstöravintoloissaan lähinnä lahnasta valmistettuja lähikalapihvejä. Turun kaupungin ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin sairaaloiden henkilöstöravintoloissa sekä KTO:n Paimion henkilöstöravintolassa lähikalapihvejä nautitaan tammikuussa 2016.

Odotuksia

Internet-sivut

http://www.arkea.fi

  • Suomeksi
  • Svenska