Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet tunnistettu

Etusivu / Kulttuuriympäristöohjelmat / Satakunnan kulttuuriympäristöohjelma / Kulttuurimaisema / Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet tunnistettu
Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet tunnistettu

Ympäristöministeriö kertoo tiedotteessaan 18.11.2021 valtioneuvoston päätöksestä valtakunnallisesti arvokkaista maisema-alueista. Luettelossa mainitut alueet huomioidaan alueiden käytön suunnittelussa ja valtion viranomaisten toiminnassa. 

Ympäristöministeriö on vastannut alueiden päivityksestä ja inventointityö on tehty maakunnittain pääasiassa ELY-keskusten työnä. Työn tukena on käytetty maisemamaakuntajakoa, jonka avulla on varmistettu, että kohteet kattavat maan kaikille osille tyypilliset kulttuurimaisemat. Uusi luettelo korvaa vuonna 1995 laaditun luettelon. Merkittävimpänä lisäyksenä luettelossa ovat saamelaisalueita edustavat kohteet Ylä-Lapissa.

”Valtakunnallisesti arvokkaat maisema-alueet ovat edustavia esimerkkejä suomalaisesta kulttuuri- ja luonnonperinnöstä. Ne ovat syntyneet luonnon ja perinteisen maankäytön yhteisvaikutuksen tuloksena. Valtakunnallisesti arvokkaita maisemia on nyt jopa 186, mikä on 30 enemmän kuin edellisessä luettelossa.”

Lue koko artikkeli (ym.fi)

 

 

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *