Tekstiilien kiertotalouteen vauhtia uusilla liiketoimintamalleilla ja tuotesuunnittelulla

Etusivu / Kiertotalous / Tekstiilien kiertotalouteen vauhtia uusilla liiketoimintamalleilla ja tuotesuunnittelulla
Tekstiilien kiertotalouteen vauhtia uusilla liiketoimintamalleilla ja tuotesuunnittelulla

Turun ammattikorkeakoulu oli mukana VTT:n vetämässä Telaketju 2 -hankkeessa, jossa selvitettiin kuinka uudet liiketoimintamallit ja tuotesuunnittelu voisivat tukea tekstiilien kiertotaloutta. Hanke on ajankohtainen, sillä tekstiilien erilliskeräys alkaa Suomessa 2023 ja käytöstä poistetut tekstiilit halutaan jatkossa hyödyntää tehokkaammin.

Telaketju-hankkeessa on pilotoitu tekstiilien erilliskeräystä eri puolilla Suomea ja rakennettu tekstiilien kiertotalouden rakenteita. Lounais-Suomen Jätehuolto ja Rester Oy ovat avanneet Paimioon pohjoismaiden ensimmäisen poistotekstiiliä teollisuuden uusiokäyttöön käsittelevän jalostuslaitoksen. Telaketju2 on tarjonnut hankkeeseen osallistuneille yrityksille käytännön tukea vastuullisten toimintamallien kehittämiseen ja lisäksi hankkeessa on tehty monipuolista tutkimustyötä tekstiiliteollisuuden kehittämiseksi.

Suomalaiset yritykset ovat innostuneita kiertotalouden kehittämisestä ja hankkeessa tehtyjen selvitysten mukaan myös kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia vastuullisista valinnoista.

Lue koko artikkeli Turun AMK:n sivuilla

 

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *