Ilmastolounas Earth Hour -tapahtuman hengessä (13.03.2015)
HaastajaTurun Virastotalon KEKE-ryhmä
OrganisaatiotyyppiAluehallinto
Haasteen tiivistelmäTurun Virastotalon Kestävän kehityksen työryhmä (KEKE) haastaa FresCoRavintola Aitiopaikan valmistamaan ilmastolounaan WWF:n Earth Hour -ilmastokampanjan aattona pe 27.3.2015
Haaste toteuttaa seuraavia ympäristöohjelman tavoitteita- Helpotetaan kestäviä arkivalintoja asumisessa, liikkumisessa ja kuluttamisessa
- Lisätään ruokaketjun ympäristöosaamista
- Lisätään ympäristöystävällisen ruokavalion suosiota
- Pienennetään ruokahävikkiä
Kestävän kehityksen ryhmä (KEKE) edistää Turun Virastotalossa toimivien organisaatioiden eli ELY-keskuksen, AVI:n ja Maanmittauslaitoksen työympäristön ekotehokkuutta ja hyvinvointia. Järjestämme tapahtumia ja tempauksia, jaamme tietoa ympäristöasioista ja seuraamme organisaatioiden kestävän kehityksen tilaa mm. henkilöstökyselyiden avulla.
Olemme järjestäneet tempauksia kestävään työmatkaliikkumiseen, polkupyörien huoltoon, jätteiden lajitteluun, energiansäästöön ja ympäristöystävälliseen ruokavalioon liittyen. Toiminnan tuloksena henkilöstön tietoisuus arjen ympäristövalinnoista on lisääntynyt ja kehitystä hyvään suuntaan on tapahtunut muun muassa paperinkulutuksessa ja työmatkapyöräilyn suosiossa.
YhteistyötäOlemme etsineet valmiiksi erilaisia vaihtoehtoja ja esimerkkireseptejä ruokalajeista, joita ilmastolounaalla voisi tarjota. Tiedotamme Virastotalon työntekijöitä ravintolassa tarjolla olevasta ilmastolounaasta.
OdotuksiaKaikki mukaan! Myös muiden organisaatioiden henkilöstöravintolat voivat ottaa tämän haasteen vastaan (täyttämällä ”Kiinni veti!”-painikkeesta avautuvan lomakkeen) ja tarjota ilmastolounasta työntekijöilleen Earth Hour –kampanjan aattona eli perjantaina 27.3. Varsinainen Earth Hour –tuntihan on vasta lauantaina, mutta toivomme, että työntekijät saavat lounaalta ideoita kotiin vietäväksi ja osallistuvat lauantaina 28.3.2015 klo 20.30-21.30 maailman suurimmille kynttiläillallisille! www.earthhour.fi
Internet-sivut