Suunnitelmallista ympäristökasvatusta Keski- ja Etelä-Satakuntaan

Etusivu / Kehityspolut / Luonto / Suunnitelmallista ympäristökasvatusta Keski- ja Etelä-Satakuntaan
Suunnitelmallista ympäristökasvatusta Keski- ja Etelä-Satakuntaan

Eurajoella Keskustan koulussa on alkamassa Luontokoulu Tikankolon toimesta ympäristökasvatushanke keväällä 2023.

Kaksi poikaa nuotion äärellä.Kyseessä on luontopäivien ja samalla ympäristökasvatussuunnitelman pilotointi, joka toteutetaan kuudelle ryhmälle. Eurajoen ryhmät ovat esikoulusta, ensimmäiseltä luokka-asteelta ja erityisluokilta. Muut pilotoivat ryhmät ylemmiltä luokkatasoilta ovat Euran Kiukaisten koulusta ja Harjavallan Keskustan koulusta.

Hankkeen tavoitteena on luoda suunnitelmallista ympäristökasvatustoimintaa Keski- ja Etelä-Satakunnan alueelle. Tältä alueelta erityisesti puuttuu koordinoitu ja suunnitelmallinen maakunnallinen ympäristökasvatustoiminta. Toiminnan puuttuminen on tiedostettu alueella pitkään. Koulujen suunnitelmallinen ympäristökasvatus on tärkeä osa alueellista ympäristökasvatustoimintaa.

Lapset luontotehtävän äärellä.Hankkeen aikana tehtävää ympäristökasvatussuunnitelmaa testataan eri-ikäisten oppilasryhmien kanssa. Pilotoinnin jälkeen rakennetaan koulujen ympäristökasvatusohjelma esikouluun, erityisluokille sekä alakoulun kaikille luokka-asteille. Parhaat ja toimivimmat ympäristökasvatuskäytännöt kootaan hankkeen lopputuotokseen: Satakunnan ympäristökasvatusohjelma kouluille.

Luonto- ja retkipäivät järjestetään huhtikuussa 2023.

Lisätietoja hankkeesta

luontokoulutikankolo.fi
Tiina Kuusholma
tiina.kuusholma@luontokoulutikankolo.fi
+358 40 8226384

Eurajoen logo       Luontokoulu Tikankolon logo

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *