Salon Uskelanjoessa käynnissä jäänpidätysrakenteiden ja kalataloudellisen kunnostuksen toteuttaminen

Etusivu / Kehityspolut / Lähivedet / Salon Uskelanjoessa käynnissä jäänpidätysrakenteiden ja kalataloudellisen kunnostuksen toteuttaminen

valonia.fi 19.8.2019:  Jäänpidätysrakenteiden tavoitteena on Salon kaupungin keskustan tulvariskien vähentäminen ja niitä on toteutettu Yyrönkoskeen, Haukkalankoskeen ja Moisionkoskeen. Kalataloudellisilla kunnostuksilla parannetaan Uskelanjoen luonnonvaraisen meritaimenkannan luontaisen elinkierron edellytyksiä sekä yleisesti joen ekologista, kalataloudellista ja rakenteellista tilaa.

Meneillään oleva koskikunnostus on laajuudessaan Varsinais-Suomen suurin. Kunnostettavaa koskipinta-alaa on tässä hankkeessa yhteensä noin 3,4 hehtaaria. Koskien ennallistaminen on vesienhoidollinen toimenpide ja parantaa joen ekologista tilaa sekä virkistyskäyttö- ja maisema-arvoja. Valonia on hankkeessa mukana ohjaamassa kalataloudellisia kunnostuksia, pääurakoitsijana toimii Oteran Oy ja työn tilaajina ovat Salon kaupunki ja Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Autoja parkkipaikalla tulvassa
Rakennettavat jäänpidätysrakenteet ja koskien kunnostaminen parantavat tulvariskien hallintaa. Kuvassa Turun sataman parkkipaikka tulvan aikaan.

Lue koko uutinen Valonian verkkosivuilta: Uskelanjoen jäänpidätysrakenteet ja kalataloudellinen kunnostus tekeillä

Myös YLE Uutiset on tehnyt aiheesta jutun: Jäävätkö Salon jättitulvat historiaan? Jäiden kulkua hidastetaan kivillä Salonjoessa