Örön saarelle haetaan uutta luontomatkailuyrittäjää

Etusivu / Luonto ja kulttuuriympäristö / Örön saarelle haetaan uutta luontomatkailuyrittäjää
Örön saarelle haetaan uutta luontomatkailuyrittäjää

Metsähallituksen tiedote (25.10.2019): Örö sijaitsee Saaristomeren kansallispuistossa, Kemiönsaaren edustalla, noin puolen tunnin venematkan päässä Kasnäsin vierasvenesatamasta. 

Saaressa on 70-paikkainen vierasvenesatama, ja laadukkaat ravintola-, sauna- ja majoitustilat. Saarella on sotilashistoriallisia nähtävyyksiä ja ainutlaatuista luontoa. Haettavana oleva yrittäjä vastaa vierasvene-, ravintola ja majoituspalveluista. Yrittäjältä edellytetään  saaren kehittämiseen suuntaavaa palvelukonseptia, aiempaa kokemusta vastaavasta liiketoiminnasta saaristossa ja sitoutumista kestävän luontomatkailun periaatteisiin.

lehmiä laitumella
Kuva: Ilkka Immonen / Metsähallitus

Örön saaren omistaa Suomen valtio ja sitä hallinnoi Metsähallituksen Luontopalvelut. Örö oli Puolustusvoiminen käytössä vuoden 2015 loppuun saakka. Metsähallitukselle siirtymisen jälkeen saari avautui yleisökäyttöön 2016. Saaren päänähtävyyksiin kuuluvat hienosti säilyneet kasarmialueet, järeät Obuhov-tykit sekä eri-ikäiset puolustusasemat ja linnoitteet. Saarelta löytää ainutlaatuista luontoa, paahdenummet ja hiekkarannat ovat säilyneet lähestulkoon koskemattomina jo yli sadan vuoden ajan. Öröllä onkin runsaasti perhos- ja kasvilajeja, joita ei ole havaittu missään muualla Suomessa. Myös linnustoltaan saari on rikas.

Haku ja lisätiedot: www.luontoon.fi/oro/ajankohtaista