Kulttuuriympäristötauluja Naantalissa

Etusivu / Kehityspolut / Kulttuuriympäristö / Kulttuuriympäristötauluja Naantalissa
Kulttuuriympäristötauluja Naantalissa

Naantalin kaupunki 3.7.2020

Naantalin museo on saanut valmiiksi kaupunkialueiden muutosta esitelevän kulttuuriympäristöhankkeen. Eri puolille Manner-Naantalia sijoitettujen opastaulujen avulla halutaan tarjota asukkaille mahdollisuus tutustua oman arkisen ympäristön menneisyyteen ja muutokseen. Hanke on osa Naantalin museon vuonna 2019 viettämää 100-vuotisjuhlavuotta.

Tauluja on kahdeksan, ja niiden avulla esitellään sitä, miltä samaisessa paikassa on näyttänyt eri vuosisatoina ja vuosikymmeninä. Kolme tauluista sijaitsee Aurinkotien varressa; Maijamäen koulun, Naantalin kylpylän ja Karvetin monitoimitalon kohdalla. Lisäksi tauluja löytyy Pirttiluodontieltä, Neljäntammenkujalta, Immastentieltä ja Maskuntieltä Murikon teollisuusalueen kohdalta.

Kulttuuriympäristöhankkeen tavoitteena on ollut edistää kaupunkilaisten tietoisuutta omasta elinympäristöstään. Vanha rakennuskanta, luonnonmaiseman erityispiirteet tai esimerkiksi vanha maatalousmaisema jää helposti nykypäivän rakennuskannan ja tehokkaan maankäytön varjoon.

Opastauluista toivotaan olevan iloa niin alueen asukkaille kuin muille kiinnostuneille. Niihin voi tutustua erikseen tai vaikka kiertäen kaikki kerralla.

Kartta, johon merkitty taulujen sijaintipaikat, löytyy osoitteesta naantali.fi/museo/opastaulut

>> Lue lisää