Koulutusta opettajille: Luonnon monimuotoisuus vesiympäristössä 27.4. ja syksyllä maastokoulutuksia

Etusivu / Kehityspolut / Luonto / Koulutusta opettajille: Luonnon monimuotoisuus vesiympäristössä 27.4. ja syksyllä maastokoulutuksia
Koulutusta opettajille: Luonnon monimuotoisuus vesiympäristössä 27.4. ja syksyllä maastokoulutuksia

Mitä luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen käytännössä tarkoittaa? Miten se näkyy lähiympäristössämme ja mitä voimme tehdä sen eteen? Valonia ja Varsinais-Suomen ympäristökasvatusverkosto kutsuu peruskoulun opettajat mukaan koulutukseen, jossa on tarjolla konkreettisia vinkkejä vesiympäristön biodiversiteetin käsittelyyn eri ikäisten oppilaiden kanssa.

pieni tyttö kaislikossa haavin kanssaLuonnon monimuotoisuus köyhtyy hurjaa vauhtia. Suomessakin joka yhdeksäs laji ja jopa joka toinen luontotyyppi on uhanalainen, selviää Suomessa vuonna 2019 tehdystä uhanalaisuusselvityksestä, eli Punaisesta listasta. Vesiensuojelu, vesienhallinta ja luonnon monimuotoisuus kietoutuvat yhteen vesiluontotyyppien ja niiden lähialueiden sekä soiden ja kosteikkojen ekologisen tilan parantamisessa ja ilmastonmuutokseen sopeutumisessa. Laaja-alainen luontopohjaisten ratkaisujen hyödyntäminen ihmistoiminnassa auttaa meitä ymmärtämään luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen välttämättömyyttä.

Koulutuksessa yhdistetään sekä teoriaa että käytäntöä – kokonaisuus koostuu kaikille yhteisestä webinaarista 27.4. klo 15 – 17 ja yhdestä maastokoulutuspäivästä, jonka voit itse valita kolmesta vaihtoehdosta. Maastokoulutukset järjestetään elo-syyskuussa. Koulutus on maksuton, mutta osallistujat vastaavat itse matkakuluistaan maastokoulutuksiin. Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 25.4.

Koulutuksen voi liittää osaksi LUMAn lumoa -täydennyskoulutuksen Luonto oppimisympäristönä -osiota.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Valonian nettisivuilla (valonia.fi)

Ota kantaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.