Työkaluja ympäristökasvatukseen

Etusivu / Teemat / Ympäristökasvatus / Työkaluja ympäristökasvatukseen

Ympäristökasvatuksen toteuttamiseen on olemassa lukuisia keinoja

Tähän osioon on koottu tietoa erilaisista ohjelmista, joita voi käyttää päivähoidossa, kouluissa ja oppilaitoksissa, vapaa-ajan toiminnassa ja työpaikoilla.

Kasvatuksen ja koulutuksen tehtävänä on huolehtia, että kansalaisilla on sellaisia tietoja, taitoja, valmiuksia ja näkemyksiä, että kestävän ja oikeudenmukaisen tulevaisuuden rakentaminen ja kestävään elämäntapaan sitoutuminen onnistuu. Kestävän kehityksen kasvatukselle ja koulutukselle on määritelty tavoitteet ja keskeiset sisällöt opetussuunnitelmien perusteissa.

 

Luonto on avoinna kaikille 24/7

Yksi ympäristökasvatuksen keino on aina saatavilla. Tee retki lähiluontoon! Läheisellä niityllä, metsäsaarekkeella tai puistolla on oma luontonsa. Kaupungin eri osilla on oma historiansa ja ilmeensä, kylänraiteilla näkyy vuosikymmenten kehitys, rakennuksilla on omat kertomuksensa ja vanhassa viljelysmaisemassa näkee kauas menneisyyteen.

Lounais-Suomen alueelta voi poimia lukemattoman määrän kiinnostavia kohteita. Monet yhdistykset ja muutkin toimijat järjestävät ohjattuja retkiä luonto- ja kulttuuriympäristökohteisiin.